+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Energetikai korszerűsítés
2023. március 17. péntek 13:21
Energetikai korszerűsítés
Energetikai korszerűsítésre nyert pályázati összeget Eszteregnye önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz programban.
Eszteregnye

Energetikai korszerűsítésre nyert pályázati összeget Eszteregnye önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz programban. A támogatásból az óvoda és kultúrház közös épületében végeznek felujításokat, ahol a jövőben egy bölcsőde kialakítását is tervezi a testület. A TOP PLUSZ „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra készült a projekt, mivel az épület rossz állapota hátráltatta az itt működő intézmények munkáját. A 88,99 millió forintnyi támogatásból a létesítmény teljes modernizációja fog megvalósulni, amelyben kedvező adottságai miatt a tervek szerint egy minibölcsödét is üzemeltetni fognak a közeljövőben.

– Ebből az összegből tulajdonképpen a hőszigetelés, a fűtéskorszerűsítés, a nyílászárók cseréje, a szigetelés és az óvodai eszközöknek a beszerzése fog megvalósulni. Ez jelen pillanatban közbeszerzés alatt van, mert ugye a közbeszerzési határ miatt meg kellett közbeszereztetnünk a projektet – mondta el Kele Lajos Attila, Eszteregnye polgármestere.

A program hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz is, hiszen a korszerűsítés lehetővé teszi, hogy az üzemelés okozta terhelések is csökkenjenek.Kele Lajos Attila, elmondta, a tetőszerkezet szintén felújításra szorul, ezzel kapcsolatban azonban egy másik pályázathoz fordultak segítségért.

– Természetesen beadtunk az épületre egy Magyar Falus pályázatot is, mert ebben a TOP-os pályázatban a tetőhéjazatnak a cseréje nem fért be. Pozitív elbírálást kaptunk, és bruttó 30 millió 500 ezer Forintot nyertünk a tetőhéjazatnak a felújítására, és így el lehet mondani, hogy kívül-belül teljesen meg fog újulni az épületünk – tette hozzá Kele Lajos Attila.

A felújítás kivitelezését nyárra tervezik, hogy a gyerekek szeptember elsejétől már zavartalanul visszatérhessenek a megszokott, mégis modernizált óvodájukba.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu