+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Megelevenedik az Omega szellemisége
2023. március 17. péntek 14:43
Megelevenedik az Omega szellemisége
Az Omega hagyatéka elevenedik meg április 15-én a nagykanizsai református templomban, amikor a legendás zenekart huszonöt évig kísérő Szekeres Tamás és zenésztársai adnak koncertet.
Nagykanizsa

Az Omega hagyatéka elevenedik meg április 15-én a nagykanizsai református templomban, amikor a legendás zenekart huszonöt évig kísérő Szekeres Tamás és zenésztársai adnak koncertet. Az esemény sajtótájékoztatóját csütörtök délután tartották a helyszínen. A gitáros olyan formációkban játszott pályafutása során, mint az Omen és a Senator, valamint több szólólemezt is kiadott, de az Omegával való negyedszázados együttműködése is jelentősnek számít. Szekeres Tamás a koncertalbumokkal együtt a zenekar 12 lemezén működött közre, valamint játszott az 1994-es és az 1999-es Népstadionban tartott fellépéseken is. A zenész méltóképpen szeretne megemlékezni néhai társaira.

– Úgy gondoltuk Trunkos Andrissal illetve gyerekkori zenészbarátaimmal, hogy egy olyan zeneanyag lenne a szólópályafutásom folytatásához a legillőbb, hogyha először az Omegában eltöltött idő előtt tisztelegnék és ezért választottuk a következő szólólemezem anyagának – amely a tizenhatodik lesz most már a sorban – az Omega-feldolgozásokat – nyilatkozta Szekeres Tamás, zenész.

Benkő László, Mihály Tamás és Kóbor János halálát követően az Omega hivatalosan feloszlott, Trunkos András a zenekar egykori menedzsere éppen emiatt is leszögezte, hogy ezeknek a fellépéseknek a célja a zenei hagyaték ápolása. A dalok instrumentálisan, énekes nélkül szólalnak meg. A koncert repertoárjában az 1971 után készült slágerek csendülnek fel, néhány klasszikus zenemű mellett.

– Amikor játszottak, akkor kezdtem látni és hallani, ahogyan ezt a Kóbor énekelte, ahogyan Benkő billentyűzött és így tulajdonképpen Tomi megfelelt annak, hogy visszaadjuk azt az Omegás hangulatot. Ráadásul a közönségre bízzuk belül, hogy énekli-e velünk, nem énekli Tomiékkal a „Fekete pillangót, az ő dolga. De biztos, hogy belül hallani fogja, mert jól sikerült ez a program – mondta el Trunkos András, menedzser.

A Szekeres Tamás - 25 év az Omegában turnésorozat különlegessége, hogy a fellépéseket templomokban tartják. A turné első állomása Nagykanizsán lesz. Szekeres Tamás mellett a dobos Pleskó Bélát, és az ütőshangszereket megszólaltató Herbály Pétert láthatja a közönség. Utóbbi zenész a koncert szervezési feladatait is ellátja. 

– Hallottam egy ismerősömtől, hogy itt nagyon sok rendezvény van Nagykanizsán. Gondoltam a református templom örül egy ilyen rendezvénynek. Felhívtam a lelkész urat és akkor itt lesz az első állomás. A második pedig a Tiszántúlon lesz. Ez egyben az első dunántúli állomás is, aztán utána reményeink szerint megyünk Szombathelyre, Sopronba, több nagy városba, református templomokba illetve mindenhova ahol fogadókézség van – tette hozzá Herbály Péter, zenész.

A koncertet április 15-én 18 órai kezdettel rendezik meg a Kálvin téri református templomban.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu