+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Agykontroll
2023. március 20. hétfő 10:23
Agykontroll
Stresszkezelő és elmefejlesztő tanfolyam zajlik Nagykanizsán.
Nagykanizsa

Stresszkezelő és elmefejlesztő tanfolyam zajlik Nagykanizsán. Az agykontroll az ország több városában elérhető, dél-Zalában a HSMK ad otthont a foglalkozásoknak. A stressz, ha elhúzódik, az egészségünkre negatívan hat. Ha megtanuljuk az életben elkerülhetetlen stresszt kezelni, az egészségünket óvjuk – magyarázta Domján Andrea tanfolyamvezető.

– A gyakorlatok abban is segítenek bennünket, hogy ellazult állapotban jobban tudjunk hatni saját magunkra. Hogy megsegítsük a céljaink elérését azáltal, hogy nem csak tudatosan, hanem tudat alatt is átitatjuk egész testünket, lelkünket, minden egyes porcikánkat azzal a céllal, amit szeretnénk elérni. Például, szeretnénk tanulni? Szeretnénk jobb eredményeket elérni? Ezzel az ellazult állapottal, amit begyakorlunk itt a tanfolyamon, sokkal befogadóbbá válik az agy – mondta el Domján Andrea tanfolyamvezető.

Van például egy olyan célunk is, ami nagyon sok embert érint – tette hozzá a szakember. Ez arról szól, hogyan lehet az egészségünket és a boldogságunkat segítő szokásokat beépíteni az életünkbe.  

– A szokások automatizmusok tulajdonképpen. Ha az ember elkezdi mondjuk a dohányzást, akkor már olyan mélyre süpped, hogy az egész tudatalattink megszokja ezt, nagyon nehéz innen tudatosan kirángatni magunkat. Ha szeretnénk egészségesebb szokásokat bevezetni, mondjuk nagyon egyszerűen a tiszta levegő szokását bevezetni, akkor ezekkel a módszerekkel, ebben az ellazult állapotban, ezzel a tölcsérszerű befogadó állapotban meg tudjuk mondani az életünk különböző rétegeinek, hogy hogyan lehetne boldogabban élni – tette hozzá Domján Andrea.

Az agykontrollt oktatók szerint módszereik a mindennapos élet boldogabbá tételét szolgálják, legyen szó egy szenvedélybetegség leküzdéséről vagy az egészségesebb táplálkozásról. Domján Andrea azt tapasztalja, egyre többen keresik ezeket a lehetőségeket, hiszen folyamatosan nő a teher az embereken.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu