+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Indul a beruházás
2023. március 28. kedd 14:32
Indul a beruházás
Projektindító lakossági fórumot tartott hétfőn a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft., a jövő héten induló víziközműhálózat-rekonstrukcióval kapcsolatban.
Nagykanizsa

Projektindító lakossági fórumot tartott hétfőn a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft., a jövő héten induló víziközműhálózat-rekonstrukcióval kapcsolatban. A több mint 900 millió forintos beruházás a Platán soron és a Teleki úton élőket érinti közvetlenül, de a munkálatok az egész város közlekedésére hatással lesznek áprilistól, várhatóan a nyár végéig.

A közeljövőben nem lesz olyan nagykanizsai, aki ne szembesülne vele, hogy elindul a Platán sor és a Teleki utca ivóvíz-közhálózatának felújítása – hangsúlyozta elöljáróban Czirákiné Pakulár Judit, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője. Mint fogalmazott: a fejlesztés örömteli, ám fennakadást fog okozni a közlekedésben, több szakaszon. A projekt részeként kicserélik a csaknem 100 éves vezetékrendszert, így egy üzembiztos hálózat fog működni az érintett szakaszon. - Ez a projekt egy olyan konstrukcióban került kiírásra, illetve olyan pályázaton nyertük el a támogatást, amelyben a városnak sajnos jelentős önerőt kellett biztosítania. De a feladat jelentősége és súlya mindenképp lehetővé tette, hogy meghozzák ezt a döntést. Közel 300 millió forintot tett bele Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, és közel 600 millió forintos támogatással tud megvalósulni – mondta el Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A hamarosan induló fejlesztés két önkormányzati képviselő területét is érinti. Berta Krisztán elmondta: fontos lett volna a nagyobb részvétel a hétfői fórumon a tájékoztatás miatt, de így is folyamatosan informálni fogják az érintetteket minden létező csatornán. - Minden felületet ki kell használnunk, hogy tájékoztassuk mind az ott lakókat, mind az arra közlekedőket. Hiszen ez nem csak az ott lakókat fogja érinteni, hanem a város bármely pontján élőket, akik arra közlekednek. De én azt mondom, hogy végre, hiszen több évtizedes problémát old meg ez a felújítás – fogalmazott Berta Krisztián önkormányzati képviselő.

A terület és a rekonstrukció által szintén érintett önkormányzati képviselő, Bodó László is részt vett a programon. A folyamatos csőtörések miatt sok esetben kapott értesítést, panaszt az elmúlt pár években a választókerületében élőktől. - Én a Platán sorról tudok beszámolni. A ’60-as évek közepében épült, és azóta nem volt felújítva a víziközmű. Aki belegondol, mit jelent az, hogy reggel fölkel a család, megnyitja a csapot, és nem jön a víz, - van úgy, hogy ezzel szembesül hetente egyszer-kétszer… Tehát nagyon várták és várják az ott lakók, hogy ezt a gondot a város megoldja nekik – vélekedett Bodó László önkormányzati képviselő. A projekt kivitelezése április 3-án kezdődik. A Szabadics Építőipari Zrt. és az Aquaprofit, valamint a Városfejlesztő Kft. reményei szerint a lehető leghamarabb, így akár már a nyár végén befejeződhetnek a munkálatok.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu