+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Újra lesz Répafőző Fesztivál Miklósfán
2023. március 29. szerda 13:33
Újra lesz Répafőző Fesztivál Miklósfán
Két év kihagyás után, április 15-én újra lesz Répafőző Fesztivál. A miklósfai programot, eltérve a hagyományoktól, idén nem januári időpontban tartják.
Miklósfa

Két év kihagyás után, április 15-én újra lesz Répafőző Fesztivál. A miklósfai programot, eltérve a hagyományoktól, idén nem januári időpontban tartják. Mint az a keddi sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezők ezzel azt szeretnék elérni, hogy még több látogató kóstolhassa meg szabadtéren a kerekrépából készült finomságokat.

A korábbi évek sikere arra inspirálta a szervezőket, hogy kilépve a Mindenki Háza falai közül, szabadtérre vigyék a versenyt, ahol kézműves foglalkozással, színes kulturális műsorral, sztárfellépővel és utcabállal várják az érdeklődőket. Az eseményre a megszokott módon, három kategóriában lehet nevezni – árulta el Lajkó Mihály, a Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület elnöke.

– Két év kihagyás után, idén április 15-én kerül megrendezésre a XXI. Répafőző Fesztivál Miklósfán. A rendhagyó időpontot az indokolja, hogy az eddigi nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel megpróbáljuk a rendezvényt kivinni szabadtérre, hogy minél többen tudjanak ellátogatni és részt venni, valamint répás ételeket kóstolni – emelte ki Lajkó Mihály, a Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület elnöke.

 A megemelkedett energiaárak miatt a Mindenki Háza sincs könnyű helyzetben, így az intézmény vezetése igyekszik minden pályázati lehetőséget megragadni. Nemrégiben 2,7 millió forintot nyertek, ennek egy részét a szabadtéri programoknál használható eszközeik fejlesztésére fordítják.

– Ennek fő célja, a közösségért és a közösségi tér fejlesztése itt Miklósfán. Ezen pályázat keretében lesz lehetőségünk az udvaron elkészült padok fölé fedést készíteni, ezáltal az élettartamukat jelentősen meghosszabbítani, sokkal komfortosabbá tenni a rendezvényteret a Mindenki Háza udvarán. Többek között még lehetőségünk lesz jelmezek beszerzésére, webfejlesztésre, a marketingtevékenységnek a felerősítésére, illetve szeretnénk hozzájárulni a ház működési költségeinek fenntartásához is, hogy minél könnyebben átvészeljük ezt az évet és minél több színesebb programmal készülhessünk a helyi és az idelátogató vendégeknek egyaránt – hangsúlyozta Pintér-Tuboly Kinga, Mindenki Háza Miklósfa, elnöke.

A répafőző versenyről bővebb információ és a nevezési lap megtalálható a www.miklosfa.hu weboldalon.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu