+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Felkészítő előadás
2023. március 29. szerda 14:32
Felkészítő előadás
A programon a tehetséges diákok megismerkedhettek az egyetemi tudományos kutatómunka folyamatával.
Nagykanizsa

A Tudományos Diákköri Konferenciáról tartott felkészítő előadást a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége hétfőn a Battyhány Lajos Gimnáziumban. A programon a tehetséges diákok megismerkedhettek az egyetemi tudományos kutatómunka folyamatával.

Janzsó Antal, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének főtitkár-helyettese elmondta, az utóbbi években egyre fontosabb lett az ország versenyképességének javítása, és a humán erőforrás gyarapítása. A Nemzeti Kutatásfejlesztési Innovációs Hivatal, a Tudományos Akadémia, és számos felsőoktatási intézmény és szakképzési centrum vesz részt a széleskörű együttműködésben, amelynek célja, hogy minden város végzős diákjai egyenlő esélyekkel indulhassanak a felsőoktatásban.

– Arra gondoltunk, hogy ezt a hiánypótlást, ami a nem budapesti és nagy egyetemi városokban végző gyerekek körében jelen van, ezt valamilyen úton-módon pótoljuk, és esélyegyenlőséget próbáljunk teremteni azáltal, hogy ők is megismerhetik az egyetemi lét, és a tudományos munka, kutatómunka elkerülhetetlenül fontos tevékenységét, a tudományos diákköri tevékenységet –nyilatkozta Janzsó Antal, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének főtitkár-helyettese.

A két délután alatt lebonyolított programban a Tudományos Diákköri Konferencia világába vezetik be a 11-12.-es diákokat, hiszen az egyetemi évek alatt nagy előnyhöz juthatnak az ilyen szakmai versenyeken való részvétellel.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy amikor már az egyetemre bekerülnek, tudják ezt a lehetőséget, akár egy olyan témát, amivel már középiskolában foglalkoztak mélyebben valamilyen tantárgy, vagy OKTV felkészülés, szakmai verseny kapcsán, ezt ki tudják teljesíteni, és akár pályázatokon megmérettethessék magukat, illetve akár már első évesként a tudományos diákköri pályamunkába bekapcsolódhassanak, hiszen ez rengeteg plusz értéket hozhat a diákok számára –mondta el Balázsné Lendvai Mária, a Budapesti Gazdasági Egyetem egyetemi docense.

Vékási Flóra 12. osztályos tanuló pénzügy-számvitel szakra adta be a jelentkezését. Úgy érezte, a foglalkozás segítséget nyújtott számára ahhoz, hogy a jövőben még jobban teljesíthessen a felsőoktatásban.

– Azért veszek részt rajta, mert már eldöntöttem, hogy hova szeretnék továbbtanulni, és úgy éreztem, hogy ezzel tudom építeni a jövőmet, hogyha ezen részt veszek, és segítségemre lesz a továbbtanulásban –árulta el Vékási Flóra, a BLG tanulója.

A  programsorozat második délutánján már saját kutatási témákkal és kérdésekkel is készültek a résztvevő diákok, amelyeket egyetemi éveik alatt akár szemináriumok  vagy szakdolgozat formájában meg is valósíthatnak.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu