+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Iparkamarai nyílt nap
2023. március 30. csütörtök 11:15
Iparkamarai nyílt nap
Pályaorientációs nyílt napot tartott hétfőn a Zala Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Nagykanizsán.
Nagykanizsa
 

Pályaorientációs nyílt napot tartott hétfőn a Zala Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Nagykanizsán. A Tankerület és a Szakképzési Centrum együttműködésével létrehozott program tájékoztatást nyújtott az általános iskolai tanároknak a szakképzési rendszer működéséről. 

A Zsigmondy Vilmos Technikum adott helyet a program első részének, ahol a résztvevők elméleti oktatást kaptak a szakképzési modell lehetőségeiről, majd mind a három kanizsai technikum tanműhelyébe ellátogattak.  

–Minden évben próbálunk segíteni azoknak a pedagógusoknak, pályaválasztásban közreműködő tanároknak abban, hogy ezt az új rendszert megismerhessék, betekinthessenek a technikumok életébe, láthassák, hogy milyen szakmákat lehet ma Nagykanizsán elsajátítani, és ezzel is próbáljuk segíteni a munkájukat, hiszen majd hozzájuk fordulnak a pályaválasztó diákok, így egyszerűbben tudnak segíteni nekik –  mondta el Bangó-Rodek Viktória, a Zala Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara szakképzésért felelős szakmai vezetője.

Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja hangsúlyozta, a pályaválasztásban közreműködő pedagógusok megfelelő tájékozottsága a diákoknak is segít abban, hogy a számukra legideálisabb úton tudjanak továbbtanulni. 

–A legfontosabb általános iskolában a pályaválasztásnál az, hogy az általános iskolában a pedagógusok segítsenek megtalálni azt a pályát, azt a szakmát, ami a gyerek érdeklődésének és képességeinek legjobban megfelel. Ezt szeretnénk elérni, hogy ilyen szemlélettel tudják irányítani a gyerekeket a középfokú oktatásba, nem versenyezve a gimnáziummal, mert természetesen a kiváló képességű gyereknek, aki orvos akarna lenni, vagy ügyvéd akarna lenni, annak nem a szakképzésben a helye – emelte ki Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellára.

A szervezők hozzátették: ha valaki viszont a mérnöki pályát választaná, annak a szakképzés remek lehetőségeket tud nyújtani, hiszen innen is egyenes út vezethet a felsőoktatásba. Az előadásokból a szakmunkásképzés ismertetése sem maradt ki, mivel jelenleg ők a legkeresettebbek a munkaerőpiacon.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu