+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Nagyböjti lelki nap
2023. április 5. szerda 11:53
Nagyböjti lelki nap
Nagyböjti lelki napot tartottak a Piarista-iskolában.
Nagykanizsa

Nagyböjti lelki napot tartottak a Piarista-iskolában. Az intézmény gimnazistái a Rád Találtam Dicsőítő Csoport műsorán vettek részt, ahol a zenés programon keresztül élhették meg hitüket.

A lelki napnak komoly hagyománya van a piaristáknál, a zalaegerszegi csoport pedig több éve vesz részt a programon. Sziráki Péter fő szervező szerint fontos, hogy a fiatalok nyelvén kommunikáljanak, és így kerüljenek közelebb a hitükhöz. Ő saját példáján keresztül igyekszik utat mutatni.

- Valahol ez az érzelmi hullámzás jellemző a fiatalságra, nem tudják még azt, hogy mit kezdjenek az életükkel. Volt, amikor odajöttek és megöleltek a tanúságtétel után. Volt, hogy hetekkel később kaptunk egy visszajelző e-mailt vagy egy beírást az internetes oldalunkra, hogy mennyire jó volt nekik és mennyit segített. De volt, hogy valaki évekkel később jön vissza, itt nem lehet azt felmérni, hogy kiben mi csapódik le. 10-15 év múlva, amikor felnőtt lesz belőlük, talán csak egy apró kis morzsa, egy kincs az, ami megmarad ebből a napból – emelte ki Sziráki Péter, a Rád Találtam Dicsőítő Csoport fő szervezője.

A diákok számára is fontosak ezek a lelki napok, akadt olyan résztvevő is, aki már lezárta középiskolai tanulmányait, mégis visszatért az eseményre. Ladányi Bálint szerint az ilyen rendezvényekkel méltó módon lehet tartani a nagyböjt szellemiségét.

–A nagyböjtöt elsősorban a megnyugvás időszakára használom. A mai felgyorsult világunkban folyamatosan csak rohanunk. Azt gondolom, hogy elengedhetetlen, hogy kicsit elcsendesedjünk magunk körül és megtaláljuk azokat a pillanatokat, amikor elgondolkodhatunk – árulta el Ladányi Bálint.

A fiatalok egy része az érettségire készül, a pedagógusok szerint ezért is fontos, hogy legyen egy nap, amikor lelkileg feltöltődhetnek.

- Akik most jöttek kilencedikbe, többségük nem vett még részt ilyen lelki napon. Ahogy látom, kicsit meg vannak illetődve, de a többségnek szerintem tetszik – jegyezte meg Fehér Katalin, a Piarista-Iskola pedagógusa.

A gimnazisták programjával párhuzamosan az alsósok is lelki napon vettek részt.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu