+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Ökumenikus dicsőítő est
2023. április 26. szerda 12:51
Ökumenikus dicsőítő est
Ökumenikus programot szervezett a Magvető Közösség a Medgyaszay Házban.
Nagykanizsa

Ökumenikus programot szervezett a Magvető Közösség a Medgyaszay Házban. Az Isten dicsőségének hirdetésre tartott eseményen Varga László megyéspüspök és Juhász Márton is részt vett. A Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezetője a törökországi földrengést követő mentőakcióban operatív vezetőként dolgozott.

A Magvető Közösség harmadszor szervezte meg a programot, amit félévente tartanak, zenés énekekkel színesítve. A szervezők szándéka, hogy a különböző felekezetek ne külön, hanem közösen, együttműködve dicsőítsék az Urat. Ez egy jövőkép is lehet az egyházak kapcsolatai között- emelte ki Némethné Horváth Emília, a Magvető Közösség vezetője.

– Ez az, ami közös bennünk, sok minden van a mi más, de itt azt próbáljuk összegyűjteni, ami közös bennünk, ami egyesít bennünket. És bárki, akinek az élete középpontja Jézus, az jöjjön hozzánk, és akkor itt egy olyan szép estet tudunk együtt tartani, aminek a lényege, dicsőítő énekek, és a közösség vezetők, meg akik kaptak olyan karizmát, azok hangosan mernek énekelni, énekek között, alatt fognak énekelni. A zenei szolgálatot mi a Magvető Közösség végezzük egy két vendég barátunkkal együtt – hangsúlyozta Némethné Horváth Emília, a Magvető Közösség vezetője.

Minden alkalommal van egy személy, aki tanúságot tesz. A tanúságtételek mondanivalója, Jézus felismerése a mai világban és emberekben, helyzetekben. Hella Ferenc református lelkész is fontosnak tartja az ökumenikus szerveződéseket, hiszen az aktuális bizonyosságtevők fontos üzeneteket adnak át a híveknek. 

– Tulajdonképpen ez a bizonyságtevős rész ez azt jelenti, hogy arról kérdezzük, illetve arról fog beszélni a Juhász Márton ügyvezető igazgató úr, hogy számára mit jelent a hit. Hogyan tudja ezt a szolgálatot végezni, mi az, ami lelkesíti mondjuk, vagy ki az, aki lelkesíti, azokban a szolgálatokban, amiket végez.- mondta el Hella Ferenc, református esperes. 

A szervezők bíznak a folytatásban. Az estét egy pogácsaparti és beszélgetés zárta.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu