+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Nem a státusztörvényre
2023. április 26. szerda 14:40
Nem a státusztörvényre
32 pedagógus írta alá a státusztörvény elleni tiltakozást a BLG-ben.
Nagykanizsa

A gimnázium tantestületének 17 tagja csatlakozott a hétfői országos sztrájkhoz. A résztvevők a törvénytervezet számos pontját elfogadhatatlannak tartják, így a napi munkaidő 12 órára való emelését, az ingyen elrendelhető 80 óra helyettesítést, valamint a saját tulajdonban lévő számítástechnikai eszközök megfigyelhetőségét.

Január 31-én, a figyelmeztető sztrájk évfordulóján harangszóval jelezték a BLG pedagógusai, hogy nem várhat tovább az oktatás reformja. Horváth Gábor, az intézmény tanára szerint a köznevelésben foglalkoztatottak jogállásáról szóló törvénytervezet pontjai az alapvetően is nagyon nehéz helyzetben lévő oktatási rendszert még inkább ellehetetleníti.

–Amik a leginkább vitatott pontjai ennek a tervezetnek, azok egy része tapasztalható a versenyszférában, adott esetben az infokommunikációs eszközöket a munkáltató vizsgálhatja. Tehát ha valaki mondjuk egy értékesítő cégnél van, navigációs nyomkövetéssel mondjuk joga van a munkáltatónak mindezt figyelemmel kísérnie. Nálunk is nyilván azok az eszközök, amelyeket a Tankerület bocsátott rendelkezésünkre, azzal semmi probléma nincs, ha a munka ellenőrzése folytán betekintenek, inkább a magánélet területe, ami egy érdekes kérdés, ez nincsen világosan szabályozva a törvénytervezetben –  emelte ki Horváth Gábor, a Batthyány Lajos Gimnázium tanára.

Amennyiben elfogadják a tervezetet, Horváth Gábor a következő tanévtől már nem is adhatna interjút az oktatás ügyéről. A BLG pedagógusai közleménybe foglalták a határozat hibáit, ebben kiemelték – egyebek mellett – a nevelőtestület autonómiájának megszüntetését és a jubileumi jutalom számításakor a táppénz, a GYED és GYES idejének kiesését. 

–Illetve ami még egy ódium, az a jelenlegi tiltakozásnak a módjai, hogy a petíciót azt több mint 20 ezren írták alá, illetve pontos számot most csak az egy héttel ezelőtti adatokhoz tudnék kötni, de az egy 4700 főnyi pedagógus, aki nyilatkozott a jövőbeni pályaelhagyás lehetőségéről. Na most ugye ez elsősorban Pesten lehet veszélyes, mivel ugye ott számos munkalehetőség áll rendelkezésre, illetve Nyugat-Magyarországon, ahol esetleg ki tudnak menni, de azért ha ez a realitás talajára ér, akkor az egy nagyon komoly kihívás lesz mindenki számára aki szereplő ebben a történetben – tette hozzá Horváth Gábor.

A januárban bemutatott tacepaok egyikén ez állt: BLG 2023 tanárok száma: 65. Elmúlt 10 évben érkezett kezdő tanárok száma: 1. Horváth Gábor hangsúlyozta: újra tárgyalóasztalhoz kell ülnie a kormány és a pedagógusok képviselőinek, hiszen ez a határozat nem oldja meg az egyre égetőbb tanárhiányt. A Batthyány Lajos Gimnázium tanárával készült interjút vágatlanul láthatják mai, Napi Kanizsa műsorunkban. 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu