+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Tisztelgés a pápa látogatása előtt
2023. április 27. csütörtök 15:13
Tisztelgés a pápa látogatása előtt
Egy különleges Krisztus-szobor kiállításával tiszteleg Ferenc pápa magyarországi látogatása előtt Kőhalmi Béla Zalamerenyén.
Zalamerenye

Az önkormányzati képviselő kertjében elhelyezett alkotás a magyarság és a kereszténység kapcsolatát szimbolizálja.

Április 28-án, eddigi regnálása alatt másodszor látogat Magyarországra őszentsége I. Ferenc pápa. A kiállított szobrot néhány évvel ezelőtt vásárolta Kőhalmi Béla, aki fontosnak érezte, hogy a jeles eseménynek valamilyen formában emléket állítson. 

–Úgy gondoltam, hogy ez a Magyar Életfa szoborforma, ez csaknem 1100 éves keresztény államiságunknak szép emléket állít. Tisztelgünk a pápa látogatása előtt, ugyanakkor a falunak is egy kis szépséget hoz – mondta el Kőhalmi Béla, Zalamerenye önkormányzati képviselője.

A Jézus Krisztust ábrázoló szobor különlegessége, hogy nem kereszt alakú. így a megfeszítés pillanata nem a hagyományos ábrázolásmódban látható rajta. Az életfa különböző levelei a Magyarországon élő nemzetiségeket szimbolizálják. A zalamerenyeiek életében mindig is fontos szerepet játszott a vallás.

–A szomszédok nagyon aktívan segítettek kicsit rendbe tenni a környezetét. A szomszédom festő, ő a falat rendezte, a szomszédasszonyom a kertet. Úgyhogy megvolt az összefogás. Szeretnénk egy kis ünnepséget is összehozni úgymond a szoboravatásra. A dalkör eljön, elénekeljük a magyar himnuszt, a pápai himnuszt és a hazánkért imát – tette hozzá Kőhalmi Béla.

Kőhalmi Béla stábunknak úgy fogalmazott, szeretné, ha a pápai látogatás hatással lenne az emberekre, akik visszatérnének a hit, a remény és a szeretet útjára.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu