+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Hétvégi piarista élmények
2023. május 3. szerda 14:51
Hétvégi piarista élmények
Ferenc pápával találkozhattak a kanizsai piarista iskola diákjai is, akik a hétvégén a piarista ifjúsági találkozón vettek részt.
Nagykanizsa

Ferenc pápával találkozhattak a kanizsai piarista iskola diákjai is, akik a hétvégén a piarista ifjúsági találkozón vettek részt. Közel egy évtizedes hagyománya van már ennek a programnak, amely idén egybeesett a pápalátogatás idejével.

A Piarista Ifjúsági Találkozónak csaknem 10 éves hagyománya van, tavasszal, egy hétvégén van alkalom arra, hogy az ország 7 intézményének diákjai megismerkedjenek, és együtt töltsenek pár napot. 180 piarista tanuló  érkezett a fővárosba az elmúlt hétvégén, Nagykanizsáról 35 diák vett részt a rendezvényen. Böszörményi Géza igazgató atya szerint magának a találkozónak is hatalmas jelentősége van.

–Amikor találkoznak ők egymással, akkor rengeteg olyan dolgot élnek meg, amit úgy éreznek, kapocs egymás között. Akár beszéd témák szintjén is: nálatok ez hogy van, picit más a diákmise, picit más a reggeli ima, picit mások az osztálykirándulások. De mégis alapvetően nagyon hasonló – fogalamzott  Böszörményi Géza, a  Piarista-iskola nagykanizsai igazgató atyája.

Ezekre a találkozókra rendszerint azok a diákok jelentkeznek, akikben megvan az érdeklődés, a nyitottság a többiek, a mélyebb emberi értékek iránt – fogalmazott az igazgató atya. Petrics Noémi  harmadik alkalommal vett részt az ifjúsági találkozón, elmondása szerint olyan élményekkel gazdagodott, melyek meghatározzák az egész életét.  

–Ferenc pápának ez volt a második látogatása, ez volt a második alkalom, hogy láthattam, másfél évvel ezelőtt az Eucharisztikus Kongresszuson is volt szerencsém részt venni. Nagyon tetszett az, hogy a mi nyelvünkön szólt hozzánk, nem egy emelkedett hangvételű szentbeszédet hallhattunk, hanem a mi nyelvünkön íródott, jó tanácsokat gyakorlatilag –mondta el Petrics Noémi, a Piarista-iskola 11.B osztáyos tanulója.

A kanizsai Piarista-iskola 11. B osztályának egy másik tanulója szintén csupa pozitívumról számolt be a hétvégi pápalátogatás és az ifjúsági találkozó kapcsán.

–Számomra egy fantasztikus élmény volt. Főleg azért is, mert a mi korosztályunkban rengetegen bújják a telefonjukat, és ez egy tipikusan olyan közösségi program volt, aminél nem ez a lényeg, hogy „jaj az interneten kinek hány lájkja van”. Itt személyesen ott vagyunk, pörgünk, táncolunk, együtt imádkozunk -emelte ki Kohlheb Virág Flóra, a Piarista-iskola 11.B osztályos tanulója.

A diákok élménybeszámolója az elmondottakon kívül sokkal részletesebb volt, a részletekről bővebben lesz szó későbbi magazinműsorunkban.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu