+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Új évad: Király Női Klub
2023. május 10. szerda 13:56
Új évad: Király Női Klub
Folytatódik a Király Női Klub előadás-sorozata.
Nagykanizsa

Az első idei összejövetelt kedden este rendezték, ekkor Blaskó György, egyetemi tanár a trombózisról tartott előadást a Halis István Városi Könyvtárban.

A hagyományoknak megfelelően, megtelt a városi könyvtár emeleti előadóterme a tegnapi előadásra. Mint azt Némethné Ignácz Andrea, a Király Női Klub vezetője elmondta, egyre többen keresték meg azzal, hogy mikor indul az idei szezon. A premier témaválasztása a nyárias időjárás beköszöntével különösen aktuális.

– A mai nap egy olyan témát választottunk, szerintem nagyon-nagyon sok embert érint, és azon túl, hogy sok embert érint, most az időjárás miatt is. Elsősorban a trombózis, a mélyvénás trombózis, főleg a hölgyeket érintő különböző vénás panaszok előjönnek a meleg beköszöntével. Én látom a gyógyszertáron is, hogy egyre jobban előtérbe kerülnek. És ennek a trombózisnak, mint állapot vagy betegség, annak az egyik országos szakértőjét sikerült ide elhívni Nagykanizsára –  emelte ki Némethné Ignácz Andrea, a Király Női Klub vezetője.

Blaskó György felsorolta a trombózis jellemző tüneteit, hogy a laikusok is tisztában legyenek azzal, mikor érdemes orvoshoz fordulni és mikor kell mentőt hívni. A legfontosabb üzenete az előadásnak az volt, hogy azonnal reagáljunk a tünetekre, hiszen az artériás trombózisoknál van egy időablak, amin belül ha elkezdik a kezelést, sikeres lehet a gyógyulás.

– Én a trombózisról fogok beszélni, ami egy eléggé félreismert népbetegség, nagyon sok embert érint és igen gyorsan fizikai cselekvőképtelenséghez tud vezetni. Nagyon fontos a korai felismerés, és a megfelelő kezelés, és a megfelelő hosszúságú kezelés. Ez egy külön területe a medicinának, amely a véralvadás faktoraival és a véralvadás mechanizmusaival foglalkozik – árultael Blaskó György, egyetemi tanár.

Idén ünnepli a Király Gyógyszertár a 25. születésnapját, ezzel kapcsolatban szeretnének egy ajándékot adni a városnak. Szeptember 6-án egy prevenciós napot szerveznek, ekkor ingyenes szűrőbusz vár minden korosztályt, 30-40 egészségügyi programmal.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu