+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Mesebőrönd a hétköznapokban
2023. május 12. péntek 13:15
Mesebőrönd a hétköznapokban
A Mesebőrönd foglalkozásait heti rendszerességgel tartják a Halis István Városi Könyvtárban.
Nagykanizsa

Kisgitár-készítéssel és a mesék rejtélyes birodalmával várta csütörtökön az érdeklődőket Tamásné Deme Boglárka. A Mesebőrönd foglalkozásait heti rendszerességgel tartják a Halis István Városi Könyvtárban.

A foglalkozás sikerét az is bizonyítja, hogy már Miklósfán is van rá igény. A cél, hogy minőségi időt töltsenek együtt a szülők és a gyerekek. A meséket Tamásné Deme Boglárka pedagógus a kicsik életkorához igazítja, és erre építi fel a foglalkozást. - Minden alkalomra hozok egy mesét és ezen mese köré építem fel a foglalkozást, játékokkal, kézműves foglalkozással. A fő célom, hogy offline időt teremtsek a gyerekeknek és a családoknak, amivel tartalmasan tölthetik a délutánjukat. És nem titkolt célom az is, hogy különböző képességeiket fejlesszem ezeken a foglalkozásokon a gyerekeknek. A Bajzák Mária által kidolgozott Népmesekincstár módszerével dolgozom - mondta el Tamásné  Deme Boglárka mesepedagógus.

A gyerekek mindig izgalommal várják ezeket a délutánokat, táncolni, rajzolni és bábozni egyaránt szeretnek. - Én szeretek itt rajzolni, meg szeretem itt hallgatni a meséket –árulta el Gál Dorottya.

 - Én azért szeretek idejárni, mert a végén mindig megfoghatjuk a bábokat és az elején is játszhatunk egy kicsit – fogalmazott Szírtes Lídia.

Mindig jó a hangulat a Mesebőrönd foglalkozásokon, aminek ez is lenne a célja, hogy önfeledten ki tudjanak kapcsolódni a családok, egy-egy ilyen alkalommal. - Én azért szeretek idejárni, mert szeretem hallgatni a zenét és jó itt szederinda-rindázni –mondta Krajcsovics Misa. A program elején mesét hallgatnak a gyerekek, majd közösen énekelnek, táncolnak, játszanak. Az eseményt mindig egy kézműves, a képességeket is fejlesztő közös munka zárja.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu