+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Szerelmes komédia
2023. május 15. hétfő 16:11
Szerelmes komédia
A felnőtteknek szóló komédia kanizsai előadása nagy sikert aratott, a közönségében szem nem maradt szárazon a nevetéstől.
Nagykanizsa

3 év után, ismét bemutatták a Lopótök, avagy a Mari nem olyan című darabot a Mozaik Társulat tagjai szombaton a Honvéd Kaszinóban. A felnőtteknek szóló komédia kanizsai előadása nagy sikert aratott, a közönségében szem nem maradt szárazon a nevetéstől.

Mivel a felnőtt színházi társulat által előadott darab már 4 évvel ezelőtt készült, a színészeknek most csak fel kellett eleveníteniük korábbi szerepeiket. A darab könnyű és vicces hangvételű, főleg felnőtteknek szóló utalások jellemzik. A társulat már sok műfajban kipróbálta magát, de szeretnének egyre több hasonló komédiával színpadra állni. Szollár Attila az egyszerű parasztfiút játssza a történetben, úgy véli, minden rá osztott szerepben megtalálja a hozzá közel álló tulajdonságokat.

– Szeretnénk továbbra is egyre több komédiával megjelenni a színpadon, alapjában véve, hogy mennyire azonos az én karakterem… Mindenben szívesen kipróbálom magam, a komolyabb karakterben, maga ebben a paraszti jellegben, de most már elmondhatom, hogy a musicalen is túl vagyok, én személy szerint, úgyhogy nincsen az konkrétan, hogy most melyik-melyik, mindig egy új darabban, mindig éppen az a szerep, amelyik rám van osztva –árulta el Szollár Attila, a Mozaik Társulat tagja.

Szollár-Nikolics Zsanna csoportvezető szerint a darab igazi célja, hogy a közönség soraiban ülők egy kis időre elfelejthessék a mindennapi gondjaikat. Emellett fontos üzenetet is hordoz, amivel manapság sokan tudnak azonosulni: a házasság nem azt jelenti, hogy már nem kell dolgoznunk azon, hogy egy párkapcsolat működjön.

– Én a szolgálólányt játszom, kulcsszereplője a darabnak, hiszen a végén a ház urát és a ház asszonyát ő fogja újra összehozni. A darabnak a mondanivalója pedig az, hogy azzal, hogyha két ember összeházasodik, még nem kell ellaposodnia a kapcsolatnak, és tenni kell azért, hogy a kapcsolat működjön –mondta el Szollár-Nikolics Zsanna, a társulat vezetője.

A kapcsolati nehézségeket bemutató előadást több bonyodalom tarkítja. De végül, számos szórakoztató közjáték után, újra egymásra talál a két főszereplő.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu