+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Tudatos Nők Klubja
2023. május 15. hétfő 16:18
Tudatos Nők Klubja
Az örökölt viselkedésmintákat tárgyaló foglalkozással folytatódott a Tudatos Nők Klubja a Szent Kristóf Gyógyszertár előadótermében.
Nagykanizsa

Az örökölt viselkedésmintákat tárgyaló foglalkozással folytatódott a Tudatos Nők Klubja a Szent Kristóf Gyógyszertár előadótermében. A pénteki eseményen Krasznai Virág pszichológus segítségével dolgozták fel a témát a résztvevő hölgyek.

 A tavaly szeptemberben indított női önismereti csoportjának sikere miatt hívta életre a Tudatos Nők Klubját Krasznai Virág. A foglalkozások minden alkalommal más témát dolgoznak fel, amelyek némileg épülnek is egymásra, valamint az évkörhöz is kapcsolódnak. A pénteki alkalommal a jelenlévők a transzgenerációs mintákról cseréltek eszmét, a szakember szerint a családi körben szerzett pozitív és negatív tapasztalatok egyaránt befolyásolhatják egy ember jövőjét. 

– Mind a kettő tovább tud adódni, inkább azt mondanám, hogy nagyobb fókusz van a negatív mintákon, mert ugye a jónak örülünk, azon nem szeretnénk változtatni. Viszont azokon a viselkedésmintákon, örökölt sérüléseken, amiket átveszünk a felsőbb generációtól, azok terhelnek minket és akadályoznak a kapcsolataink kialakításában, de nyilván ezek nagyobb fókuszt kapnak, de nyilván mind a kettő azért tovább adódik –nyilatkozta Krasznai Virág pszichológus.

A meditációval és relaxációs gyakorlatokkal is kísért beszélgetések célja, hogy a résztvevők a többieket hallva fejleszteni tudják önismeretüket, egyúttal reflektálni tudjanak az életükben adódó helyzetekre. A foglalkozásvezető ehhez igyekszik stresszmentes légkört biztosítani a csoporttagoknak, akik számára egymás segítése is fontos.

– Így az embernek a bátorsága, önbecsülése is nő, hogy nemcsak magában tartja, hanem másokkal is megosztja. Mindenki tud valami újat és jót hozzáadni. Lehet, hogy magunkról nem is gondoljuk, hogy többre vagyunk képesek, de a visszajelzések alapján egyfajta visszaigazolást ad és jó érzéssel tölti el az embert – hangsúlyozta Kiss-Balassa Mónika.

 A Tudatos Nők Klubját minden hónap második péntekén rendezik meg, a foglalkozásokon maximum 12 ember vehet részt. Krasznai Virággal bővebb beszélgetést láthatnak mai Napi Kanizsa című műsorunkban.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu