+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Bajnokhoz méltó teljesítmény
2023. május 15. hétfő 16:21
Bajnokhoz méltó teljesítmény
Csalló Ádám tanítványainak már csak egy mérkőzésük van hátra az NB II Dél-nyugati csoportjának 2022-2023-as szezonjából.
Nagykanizsa

Hatgólos győzelmet aratott a már bajnok Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata a PEAC ellen szombaton a Tungsram-csarnokban. Csalló Ádám tanítványainak már csak egy mérkőzésük van hátra az NB II Dél-nyugati csoportjának 2022-2023-as szezonjából.  

A kanizsaiak múlt vasárnap Mecseknádasdon biztosították be elsőségüket, mégsem vehették félvállról a hétvégi találkozót, mert a feljutásért folyó harcban minden megszerzett pontnak jelentősége van. A rangadó első perceiben a PEAC kétszer is vezetett, ezután viszont a dél-zalaiak átvették a játék irányítását és a tizedik percet már háromgólos előnnyel kezdték. A differencia négy és hat gól között mozgott, a szünetre 15-10-es vezetéssel vonultak a csapatok. Fordulást követően is jól játszott a Tungsram és a harminchatodik minutumban már 20-11 állt az eredményjelzőn. A vendégcsapat kapust cserélt, és négy gólt ledolgozott a hátrányából, közelebb viszont már nem tudott zárkózni. A mérkőzés 31-25-ös kanizsai győzelemmel zárult. Csalló Ádám vezetőedző szerint döntőnek bizonyult csapata jó védekezése, valamint az első félidőben kialakított magabiztos előny.

– Úgy gondolom, hogy mivel nekünk ennek a mérkőzésnek már nem volt tétje. felszabadultan tudtunk kézilabdázni. Azt kértem a csapattól előzetesen, hogy ugyanúgy, ahogyan az előző mérkőzéseken, vegyük komolyan a mérkőzést és ha lehetőségünk van, akkor nyerjünk meg – fogalmazott Csalló Ádám, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője.

Ősszel Pécsett a PEAC legyőzte a bajnoki címvédőt, most viszont csak rövid ideig tartotta a lépést a Tungsrammal. A vendégek vezetőedzője úgy látja, mindkét alkalommal reális eredmény született, játékosai az utóbbi időben nem mindig tudták kihozni magukból a maximumot. A pécsiek vereségükkel lépéshátrányba kerültek a dobogóért folytatott csatában.

– Ilyen hektikusak vagyunk. Jó periódusok vannak mérkőzéseken belül is, és ezt rendkívül gyenge megmozdulások követik. Komoly hullámvölgyek vannak a mérkőzések közötti időszakokban is. Nyilvánvalóan ez annak tudható be, ahogy mi nekiindultunk ennek a bajnokságnak és ahogyan tavaly is végig vittük ezt a bajnokságot, azt az edzésszámot egy jó néhány játékos már nem tudta bevállalni –értékelt Papp László, a PEAC vezetőedzője.

A hazai kapuban Szabó Martin 58 százalékos teljesítményt produkált  míg Szabó Gergely 8, a házi gólkirály Csordás Marcell pedig 9 góllal járult hozzá a sikerhez. A góllövőlista harmadik helyezettje szerint bajnokként sem dőlhettek hátra és a szezonzáró mérkőzést is hasonló teljesítménnyel kell abszolválniuk.

– Kellően felkészültünk, mindenki komolyan állt ehhez a mérkőzéshez, attól függetlenül, hogy nekünk ez már tét nélküli volt. Büszke vagyok a csapatra, sikerült elérnünk azt, amit a stáb kitűzött nekünk, úgy gondolom, hogy ez is egy jó mérkőzés volt. Gratulálok a csapatnak –fogalmazott Csordás Marcell, a Tungsram SE Nagykanizsa kézilabdázója.

A mérkőzést követően a játékosok és a szakmai stáb tagjai átvették a bajnoki címért járó aranyérmeket és a győztesnek járó kupát. A Tungsram SE Nagykanizsa az idényt a Csömör KSK elleni idegenbeli rangadóval zárja szombaton.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu