+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kormos István születésnapi rajzverseny
2023. május 19. péntek 12:23
Kormos István születésnapi rajzverseny
A Kormos István születésének 100. évfordulójára meghirdetett rajverseny díjátadó ünnepségét tartották csütörtök délelőtt a Halis István Városi Könyvtárban.
Nagykanizsa

161 alkotás érkezett a pályázatra, 13 általános iskolából. A gyerekek a Ficánka nevű fekete kismacskáról késztettek különböző stílusú alkotásokat.A könyvtár dolgozóinak Kormos István születésének évfordulója adta az ötletet, hogy a Ficánka című vershez kapcsolódó pályázatot szervezzenek. A versenyen általános iskolás korosztályú gyerekeknek a műhöz kellett illusztrációkat készíteniük. A szervezők nem számítottak ekkora sikerre, hiszen nemcsak Kanizsáról érkezetek szebbnél-szebb alkotások.

– Nagyrécséről, Csapiból is volt pályázat. A pályázatot úgy írtuk ki, hogy azért korosztályos specialitásokat figyelembe venni, tehát az elsősök, a másodikasok, harmadikasok a negyedikesek külön korosztályt képviselnek, és az ötödik, hatodik osztályosok vannak egyben. A legnagyobb A legnagyobb létszámú a harmadik osztályos gyermek rajz. Az összes rajzot ki is tudtuk tenni, sőt had mondjam, hogy az összes rajz az interneten elérhetővé válik – nyilatkozta Kardos Ferenc, a Halis István Városi Könyvtár igazgató-helyettese.

Musztács Lilla otthon is nagyon sokat rajzol, szereti a kézműveskédet, és versenyeken megmérettetni magát.

– Negyedik osztályos vagyok. Azért indultam ezen a pályázaton, mert nagyon szeretem az állatokat, szeretek rajzolni, és szeretek nyerni – mondta el Musztács Lilla, a Zrínyi Miklós Általános Iskola tanulója.

Lakos Liza nagyon szeret a színekkel játszani a papíron, a pályázatra is sok színt használt a munkájában.

– Nagyon szeretem az állatokat, imádok rajzolni, és egy macskát rajzoltam ami színes és a háttér meg zöld – árulta el Lakos Liza, a Zrínyi Miklós Általános Iskola tanulója.

Nyolc pályaművel készültek a Péterfy-Iskola második osztályosai. Felkészítő tanárnőjük Balogh Adrienn elmondta, ha megmérettetésen vesznek részt a gyerekek sokkal jobban odafigyelnek az alkotásra, ezért is tartotta fontosnak, hogy nevezze diákjait a versenyre.

– Nagyon szeretnek a gyerekek rajzolni, alkotni. Az alkotás öröme én úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hiszen egy nehezebb óra egy magyar, egy matematika után midig felüdülés számukra. Amikor megláttuk ezt a pályázatot, mivel magyart is tanítok, nagyon szeretik a verseket, és nagyon megtetszett nekik és úgy gondoltam, hogy akkor mindenképpen benevezem a tehetségesebbeket erre a versenyre – nyilatkozta Balogh Adrienn, a Péterfy Általános Iskola tanítója.

A nyerteseket a szervezők elviszik a Ludvig Művésztelepre és a Czinki Tanyára, hogy megismerkedjenek az ottani néprajzi gyűjteményekkel, tárlatokkal és az alkotókkal. A bibliotékában az összes alkotás egy hónapig megtekinthető.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu