+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Jubileumi gála Kiskanizsán
2023. május 22. hétfő 12:18
Jubileumi gála Kiskanizsán
Lezárult egy jubileumi ünnepségsorozat pénteken.
Nagykanizsa

Kiskanizsán az idei tanévben ünnepelték a Nagyrác utcai iskola alapításának 140., a Templom téri intézmény fennállásának 180. évfordulóját. Iskolatörténeti kiállítás, emlékkiadvány megjelenése, faültetés – és számos egyéb mozzanat emlékeztetett a múltra és a jelenre. Az egykori és mai tanítók, diákok pénteken egy gálaesttel koronázták meg a programsorozatot. Ősztől kora nyárig kísérte végig a jubileum a 2022/2023-as tanévet Kiskanizsán. A csúcspontot a májusi gála adta, ahol a múlt, a jelen és a jövő találkozott.

– Nagyon sok olyan rendezvényünk van, ami igazából arról szól, hogy a gyerekek, vagy a felnövekvő ifjúság visszatér és szeret visszajönni az intézménybe. Öt évvel ezelőtt volt már egy gálánk, az egyik idei kiadványunk arról szól például, hogy az elmúlt öt év alatt mennyi minden történt – nyilatkozta Molnár István, a Kiskanizsai Általános Iskola igazgatója.

A gálára folyamatosan érkeztek az egykori tanítványok, köztük a országos hírű Puncs fagyizó tulajdonosa, Horváth Ferenc.

– Sáska gyerek vagyok, és ide jártam általános iskolába. Nekem volt egy nagyon jó, kedves tanárom, Popellár Jenő tanár bácsi, aki a fafaragást tanította, amit a mai napig űzök. Nagyon nagy elismerés volt nekem, hogy a tanár bácsi kopjafáját tavaly felújítottam, és idén is a mise után meg voltunk hívva, a műsort a gyerekek adták. A mai napig szeretek gondolni a régi tanáraimra, és mindent nekik köszönhetek – mondta el Horváth Ferenc.

Dénes Sándor önkormányzati képviselő, Nagykanizsa egykori polgármestere, pedagógus szintén kiskanizsai születésű, általános iskolai tanulmányait a Nagyrácz úti intézményben végezte – és szintén nagy örömmel érkezett a jubileumi ünnepségre.

– Végig nagyon jó kapcsolatot ápoltam a volt iskolámmal, és ahol csak lehetett, próbáltam mindig segíteni. És nagyon örülök annak, hogy mi 180 évet ünneplünk, meg 140 évet, - hogy nem csak múltja van a kiskanizsai iskolának, hanem biztos vagyok abban, hogy jövője is – árulta el Dénes Sándor, önkormányzati képviselő, pedagógus.

A gála egyfajta örömünnepvolt – mint az a köszöntők során elhangzott – a generációk találkozása, csaknem 200 fellépővel. 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu