+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Csaknem 50 napirend volt terítéken
2023. május 23. kedd 13:42
Csaknem 50 napirend volt terítéken
Sok napirend, rövidebb viták, szabálysértő blogcikk?
Nagykanizsa

Megvizsgálják Nagykanizsa kilépését a Kistérségi Társulásból, 100 parkolót hoznak létre a Teleki és Kórház utca kereszteződésében, de azt is megszabták a hétfői közgyűlésen, hogy Balogh László és Cseresnyés Péter egyeztetésein nem lehetnek jelen a hivatal dolgozói. Mintegy 50 napirendről tárgyaltak a frakciók, a szokottnál kevesebb vitával, de fajsúlyos zárt üléssel.

– Ne csodálkozzon Schauta úr és az ÉVE-frakció azon, hogy az a fajta zsarolás, ami a térségi társulási tanácsot érte, hogy vagy átadja a társulás az ingatlan vagyonát vagy nem szavazza meg Schauta úr a költségvetést. Hiszen tudni kell, hogy nem csak a 27 tagnak a többsége kell egy ilyen szavazásnál, hanem Nagykanizsa egy ilyen szavazásnál lakosságarányosan 75 százalékkal rendelkezik – fogalmazott a közgyűlésen Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

A polgármesteri tájékoztatónál jött elő a Nagykanizsa és térsége önkormányzati társulás kontra Schauta Marcell ügy. Balogh László szerint méltatlan az a helyzet, amit az ÉVE képviselője okozott. A közgyűlésen két módosítót is hozott a többségi frakció a témában: az el nem fogadott költségvetés miatti 100 ezer forintos büntetést levonják abból a forrásból, amit Nagykanizsa biztosít a Kistérségi Társulásnak, valamint a következő ülésre meg kell vizsgálni a kilépés jogi és anyagi lehetőségeit. – Olyan épületeink vannak, amelyekre most nem lenne rentábilis költeni. Így adódott az, hogy egy szociális központot alakítsunk ki a Bajza utca 2-ben. Maga a terület az megfelelő lenne, az, hogy tudjuk-e hasznosítani, meg tudunk-e állapodni a saját társulásunkkal vagy sem, az eldőlhet a holnapi napon –mondta a közgyűlésen Schauta Marcell, az ÉVE önkormányzati képviselője.

A Városfejlesztő ezúttal két fontos projekt elindulása kapcsán került előtérbe. Aláírták az Inkubátorcsarnok és az Attila utcai óvoda kivitelezői szerződését. Bizzer András szerint ebben a sikerben fontos szerepe volt a Fidesz-frakcióknak és azoknak a kritikáknak, amit a Városfejlesztő vezetője, Czirákiné kapott tőlük. – Én azt szerettem volna még, ha a késlekedés miatt a kockázat nincs jelen. Ha sokkal korábban ezek a projektek elindultak volna. Ez a város szempontjából egy sokkal megnyugtatóbb állapot lenne. Én nagyon remélem, hogy nem lesz végül probléma egyik projekt kapcsán sem. Én azt gondolom, ha ez így alakul, akkor az nagyban lesz köszönhető polgármester úrnak és a Fidesz-frakciónak, hiszen mi folyamatosan nyomon követtük ezeket a projekteket, s megfogalmaztuk az adott problémákat. Kritikákkal éltünk a Városfejlesztő Kft. irányába, s szerintem ezek a problémafelvetések és kritikák segítettek abban, hogy a Városfejlesztő Kft. összekapja magát –mondta a testületi ülésen Bizzer András alpolgármester.

Az ülésen Horváth Jácint hangsúlyozta: az állam és a Fidesz is ott tett keresztbe ezeknél a projekteknél, ahol csak tudott. De szerinte meg lehet nézni a helyi kormányoldal és a polgármester Facebook-posztjait, azok is mind negatívan hatottak a vállalkozók felé. – A Magyar Államkincstárnál például a BLG és az Attila utcai óvoda, s egyéb energetikai felújítások, 18 hónapon keresztül álltak. 18 hónapon, másfél éven keresztül nem adták ki rá a végső pecsétet…Csak valamiért pont a 2022-es választások után sikerült rögtön kiadni rá. Ha ezt az időt nem vesztegetjük el, vagy ha ez fél évre redukálódik, s fél év alatt sikerül megoldani, akkor már rég befejeztük volna ezeket a projekteket. Ebből látszik az, hogy mennyire álságos volt a Fidesz taktikája ebben –fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

A zárt ülésén a megszokottnál lényegesen több napirend szerepelt, hiszen a városi cégek beszámolóit mind itt tárgyalták a frakciók. A történtekről már tegnap este megjelent egy írás. Ezzel Fodor Csaba szerint jogszabályt sértett a weboldal, hiszen a jegyző hétfőn nem hirdette ki az itt tárgyalt pontokat. Az ügy kapcsán írásban kerestük Gyergyák Krisztinát, aki holnapra ígért tájékoztatást.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu