+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / 3 világbajnoki arany
2023. május 25. csütörtök 13:19
3 világbajnoki arany
3 arany-, 4 ezüst- és 6 bronzéremmel tértek haza a Szan-Dia versenyzői a poreci DanceStar világbajnokságról. A kanizsai klub 51 táncossal és 26 gyakorlattal vett részt a megmérettetésen.
Nagykanizsa

3 arany-, 4 ezüst- és 6 bronzéremmel tértek haza a Szan-Dia versenyzői a poreci DanceStar világbajnokságról. A kanizsai klub 51 táncossal és 26 gyakorlattal vett részt a megmérettetésen. 

A Szan-Dia FSC Porec-ben az egyik legnépesebb és legtöbb gyakorlattal induló klub volt. A világversenyre csaknem 7000 táncos érkezett, 3 kontinens 30 országából. A kanizsai egyesület az open kategóriában és a musical versenyszámokban nyújtott kimagaslót.

– A nagy társaság szerdán indult egy 50 fős busszal, 51 versenyzőnk volt a világbajnokságon. Én azt gondolom, hogy minden idők legnépesebb és legerősebb mezőnye volt az idei. Nem versenyeztünk még sosem ilyen erős mezőnyben, úgyhogy bármelyik eredményünknek, akár az aranyéremnek és a 27. helynek is nagyon örültünk, mert volt, ahol 40-50 induló volt egy kategóriában – emelte ki Tóthné Vágó Alexandra, a Szan-Dia Fitness Sport Club vezetőedzője.

Hosszú volt a felkészülés, hiszen már tavaly nyár óta próbáltak a horvátországi világversenyre. Szerdahelyi Enikő nagyon jól érezte magát a magas színvonalú megmérettetésen, úgy érzi, sok tapasztalatot szerezett és rengeteget tanult.

– Négy gyakorlatom volt a világbajnokságon, ebből kettő szóló, illetve kettő formációs gyakorlat volt. Az egyik szóló gyakorlatom open kategóriában indult, amivel harmadik helyezést értem el, ami számomra egy nagy szó, ugyanis nagyon népes volt a mezőny, és nagyon jók voltak az ellenfelek. Illetve open kategóriában indult az egyik formációnk, aminek Titanic a címe. Azzal is harmadikak lettünk, ami felnőtt kategóriában egy nagyon jó helyezés – mondta el Szerdahelyi Enikő, a Szan-Dia Fitness Sport Club versenyzője.

Ladola Ramónának is nagy élményt jelentett a verseny és az is, hogy a csapattársaival közösen láthatták a tengert. A fiatal tehetség azt is elmondta: a külföldi és a hazai sporttársaitól is sok inspirációt szerzett.

– Sokáig tartott felkészülni. Második lettem egy nagyon nehéz mezőnyben, és ennek nagyon örülök – fogalamzott Ladola Ramóna, a Szan-Dia Fitness Sport Club versenyzője.

A Szan-Diás versenyzők most egy kis pihenőt kapnak, már csak pár kisebb verseny szerepel a listán, aztán jöhet a nyári kikapcsolódás.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu