+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Hoztunk valamit magunkból
2023. május 25. csütörtök 13:27
Hoztunk valamit magunkból
Beck Zoltán és Grecsó Krisztián járt szerda este Nagykanizsán.
Nagykanizsa

Beck Zoltán és Grecsó Krisztián járt szerda este Nagykanizsán. A zenész felolvasott, az író zenélt és az így létrejött, Hoztunk valamit magunkból… című pódiumesten beszéltek szerelemről, barátságról. A Medgyaszay Házban tartott zenés irodalmi időutazást egy minitárlat is kísérte. 

A 30Y frontembere, Beck Zoltán énekes és Grecsó Krisztián író, dalszerző közös munkája a Nagykanizsán is hallható előadás, amin a zene és az irodalom egészítette ki egymást, a két művész gondolataival összefonva.

–Van egy egység, és ez az egység most már ez a duó. Ez a duó egy olyan előadást hoz ide, amelyben nincsenek külön prózák már, mert azok előadását is közösen csináljuk. Nincsenek külön dalok, mert együtt írtuk a dalokat. Amit magunkból hoztunk, azt közösen hoztuk és nem az van, hogy két ember azt gondolta, hogy arccal a kasza felé haknizni kezd -emelte ki Grecsó Krisztián, József Attila-díjas költő.

A művészek az előadáson nagy elődök munkásságát is megidézve beszélnek szerelemről, barátságról, az életről. A lemezen is megjelent megénekelt versek hosszú telefonbeszélgetések, a közös gondolkodás lenyomatai. Beck Zoli szerint egy színpadra vitt színpadon kívüli alkotói dialógus.

–Bár megírt dalokat és megírt szövegeket játszunk és mondunk, megírt helyzetekben, alapvetően mi magunk benne nem vagyunk megírva. A mimagunkság az mindig kérdés. Hogy hogyan és milyen erővel tudjuk képviselni azokat a gondolatokat, szövegeket, amiket nekünk a színpadra fel kell raknunk - hangsúlyozta  Beck Zoltá, énekes, egyetemi adjunktus.

A művészek kanizsai pódiumestjéhez vizuális élmény is kapcsolódott. A színekkel játszó Szalai Lilian festőművész ugyanis elhozta azokat a festményeit, amelyeket a dalok hatására alkotott.

–Mindegyik festmény, amelyet most láthatnak az az albumon található dalok egyike, így összeköttetésben vannak. Például van a Sárga nyár dal, az a Sárga nyár festmény és így tovább - mondta el Szalai Lilian, festőművész.

A Beck-Grecsó alkotói közösség produkciója Kanizsán is nagy siker volt. Bár a művészek lemeze még csak az elmúlt év végén jelent meg, de a páros már készül a következő albummal.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu