+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Újraindul a felsőfokú képzés
2023. május 25. csütörtök 13:31
Újraindul a felsőfokú képzés
Újraindulnak városunkban a Pécsi Tudományegyetem képzései.
Nagykanizsa

Újraindulnak városunkban a Pécsi Tudományegyetem képzései. A Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat évtizedes kapcsolatban áll a baranyai egyetemmel. A felek ma jelentették be, hogy pár év kihagyás után, a közös erőfeszítésnek köszönhetően ősztől újra felsőfokú képzés indul a nemzetiségi önkormányzat szervezésében.

Volt egy holtpont, amikor nem indultak felsőfokú képzések, de a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Teleki úti intézménye továbbra is a Pécsi Tudományegyetem kihelyezett telephelye – szögezte le Teleki László a mai sajtótájékoztatón.

-Elsősorban pedagógusoknak lesznek átképzések, amelyek olyan kreditpontokat adnak, amik megszerzéséhez eddig el kellett utazni Pécsre, Kaposvárra vagy Szekszárdra. Most viszont Nagykanizsán lesz lehetőség a kreditpontok megszerzésére. Illetve nem csak pedagógusoknak, egészségügyi dolgozóknak, közalkalmazottaknak nyílik lehetőség, azoknak, akik már diplomával rendelkeznek, a kreditpontjukat itt meg tudják szerezni – tájékoztatta stábunkat Teleki László, a  Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A Pécsi Tudományegyetemnek egykor sikeres telephelye volt a nagykanizsai, a célkitűzés pedig az, hogy újra életet leheljünk bele – fogalmazott Szécsi Gábor professzor, a Pécsi Tudományegyetem dékánja, aki telefonon keresztül kapcsolódott a mai sajtótájékoztatóhoz. 

-Ezért döntöttünk úgy, hogy több lépcsőben megjelenünk újra a képzési kínálatunkkal Nagykanizsán. A több lépcső azt jelenti, hogy eleinte továbbképzésekben, tanfolyamokban gondolkodunk, majd, ha megerősödik az érdeklődés a Pécsi Tudományegyetem és karunk képzései iránt, akkor nem tartanánk lehetetlennek, hogy esetleg alap- és mesterképzésekkel is megjelennénk a városban –fogalmazott Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem dékánja.

A Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat az elmúlt évtizedekben nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a város oktatási, képzési palettája színesedjen – mondta el a sajtótájékoztatón Fodor Csaba, önkormányzati képviselő, az ÉVE frakcióvezetője. Szerinte a szeptembertől induló képzés is rendkívül fontos.

-Ezeket a képzési formákat majd nagykanizsai és Nagykanizsa környéki pedagógusok, egészségügyi dolgozók és mások vehetik igénybe. Éppen azért, mert a hivatásukhoz szükséges továbbképzést, kreditpontokat meg tudják szerezni, és nem kell több száz kilométert utazni, vagy esetleg több napra szállást szerezni. Ezt a képzést itt helyben meg tudják szerezni –mondta el Fodor Csaba, önkormányzati képviselő, az ÉVE frakcióvezetője.

Az érdeklődők minden fontos információt megkapnak az induló képzésekről a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu