+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kapustalálkozó
2023. május 25. csütörtök 14:04
Kapustalálkozó
Kapustalálkozót szervezett Vlaszák Géza szerda délutánra az Olajbányász Stadionba.
Nagykanizsa

Kapustalálkozót szervezett Vlaszák Géza szerda délutánra az Olajbányász Stadionba. A programon a jövő hálóőrei Borsi Bencétől, a magyar válogatott kerettag Demjén Patriktól és ifjabb Vlaszák Gézától tanulhattak.

A résztvevő fiatalok először elméleti oktatást kaptak ifjabb Vlaszák Gézától és Demjén Patriktól, majd a vendégekkel együtt a kanizsai szakmai stáb bemutatóedzésén vettek részt. A fő szervező úgy látja, ma már egyre inkább megbecsülik a kapusokat, így jóval több gyerek képzeli el a jövőjét a kapuban, mint évtizedekkel ezelőtt. Az eseményre több tucat ifjú hálóőr érkezett.

–Harmadik alkalommal tartunk kapustalálkozót, közbejött a Covid és az energiatakarékosság, így két éve nem tudtuk megrendezni. Most végre sikerült, huszonhat gyerekünk lesz itt, a 2006-tól születettek a 2012-esekig. Tulajdonképpen öt korosztály képviseli magát –  árulta el Vlaszák Géza, korábbi labdarúgó.

Demjén Patrik néhány héttel ezelőtt Magyar Kupát nyert a Zalaegerszeg színeiben. A válogatott kerettag labdarúgó szerint a gyerekeknek fontos, hogy találkozzanak olyan magyar játékosokkal, akiket hétről hétre látnak a televízióban, mert az ő tanácsaiknak köszönhetően tudnak tovább fejlődni.  

–Biztos vagyok benne, hogyha nekem is megadatott valami hasonló lehetőség, hogy találkozzak korszakos játékosokkal. Nyilván én nem vagyok legenda, de találkoztam olyan legendákkal, mint például Szűcs Lajossal, akikre felnéztem, kapusdologban. Biztos vagyok benne, hogy egy olyan lökést, segítséget adott volna, hogy olyan akarok lenni, mint ő - mondta el Demjén Patrik, Magyar Kupagyőztes labdarúgó. 

Az elméleti beszélgetés során a kapusok mentális felkészültségének témája is teret kapott. Borsi Bence, szerint fontos, hogy a csapatokban a játékosok ne posztriválisként tekintsenek egymásra, hanem csapattársra, akitől lehet tanulni.

–Mindig van mit tanulni és fontos, hogy a kapusok is külön egy jó csapatot alkossanak. Egymást biztassuk, egymást húzzuk felfelé. Hiszen lehet olyan, hogy nekünk van egy rossz napunk és akkor pont lehet, hogy Peti vagy Henrik jobb napjával sikerül az én teljesítményemet is felfelé húzni –  hangsúlyozta Borsi Bence, az FC Nagykanizsa labdarúgója.

Szakértők szerint az utóbbi évtizedben a kapusposzt fejlődött leginkább a labdarúgásban. A korábbi válogatott kapuvédő, ifjabb Vlaszák Géza látásmódja szerint az alapok nem változtak, de ma már nem elég, ha a poszt képviselői jól védenek, az összjátékból lábbal is ki kell venniük a részüket.

–Abban tényleg történt forradalmasítás, hogy nagyon sokszor hazaadják a labdát és 6 a 4 elleni szituációban meg kell oldani a legnehezebb helyzetben, hogy ne veszítsük el a labdát, mert abban a pillanatban gólt kapunk. Ilyen szempontból tényleg változott, de a mai napig tartja magát a mondás, hogy először végy egy kapust, aki jól véd. Utána lehet beszélni arról, hogyan indít vagy hogyan játszik lábbal, de elsősorban ne kapjunk gólt -  vélekedett Ifjabb Vlaszák Géza, egykori válogatott labdarúgó.

A meghívott vendégek mellett a közös edzésen részt vett Sáfár Csaba és Munkácsi Zsolt is, az FC Nagykanizsa felnőtt és utánpótláscsapatának kapusedzője.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu