+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Pozitív változások?
2023. május 25. csütörtök 15:18
Pozitív változások?
Csökkenő alapanyagárakkal számolhatnak a pékségek a következő időszakban, erről Domborai Anett számolt be Híradónknak.
Nagykanizsa

Csökkenő alapanyagárakkal számolhatnak a pékségek a következő időszakban, erről Domborai Anett számolt be Híradónknak. Az üzletvezető hozzátette, más hozzávalókkal ellentétben a liszt továbbra sem lett olcsóbb.   

–Majdnem annyian járnak, mint régen, viszonylag egy picit kevesebben, de majdnem annyian mint régen - mondta el Szőke Lászlóné.

Az általunk megkérdezett nagykanizsaiak szerint is átalakultak a helyiek péksüteményvásárlási szokásai az elmúlt időszakban. 

Stábunk többször is foglalkozott a pékségek helyzetével az energiaválság kapcsán. Az ágazatot először a gabonaválság, majd az infláció sújtotta. Domborai Anett is kénytelen volt átalakítani üzlete működését, amelyet négy hónapra be is zárt. Az üzletvezető az utóbbi idők legpozitívabb változásának nevezte, hogy az alapanyagokat hónapok óta először olcsóbb nagykereskedelmi áron tudják beszerezni. 

–Négy hónapon keresztül nem gyártottunk, most kezdtük el újból a gyártást. Azt tapasztaltuk, hogy az alapanyagárak csökkenése abszolút megfigyelhető. Tejtermékeknél, sajtok esetében, tejfölnél, túrónál A lisztnél kisebb mértékben figyelhető meg sajnos. Ez ugye minket érintene pozitívan, ha ugye a lisztnél is ezt tapasztalnánk. De a tejtermékeknél látjuk leginkább. ezt a fajta csökkenést, ami nyilván számunkra kedvező – emelte ki Domborai Anett, a Pékkuckó tulajdonosa.

A decemberi árakhoz képest a tejtermékek nagykereskedelmi ára 50 százalékkal csökkent Domborai Anett szerint, aki reméli, hamarosan a vevők is érezni fogják a pozitív változásokat.   

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu