+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Főszerepben a megújuló energia
2023. május 26. péntek 14:53
Főszerepben a megújuló energia
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
Nagykanizsa

Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. A meghívott vendégek a megújuló energiaforrások témaköréről hallhattak előadásokat.

Három évvel ezelőtt kezdődött a nagykanizsai kampusz és a bulgáriai Trakia University szakmai együttműködése. A két intézmény főként műszaki és gazdasági területen dolgozott egymással. Az eseményen a sztara zagorai egyetem munkatársai mellett, indiai és magyar előadók is szerepeltek. A nap első felében az időjárásfüggő megújuló energiaforrások kérdése került előtérbe.

–Szóba került a vizes téma is, ugyanis a víz is megkerülhetetlen. Ezután újra visszakanyarodunk az energiához, egy picit más szemszögből. Sokkal inkább rendszerirányítási szempontból vizsgáljuk, mintsem a megújuló energiaforrásoknak kiaknázása mikéntjéből vizsgáljuk a nyári egyetem végén ezeket a projekteket – vélekedett Pintér Gábor, a Megújuló Energiaforrások Kutatócsoport, PEN vezetője.

Hegedűsné Baranyai Nóra a háztartási méretű kiserőművek használatából tartott prezentációt. Az egyetemi docens szerint hazánkban jelentős az ilyen jellegű erőműveknek a száma, amelyek mennyisége különböző mérőszámokkal és tényezőkkel is meghatározható.

–Magyarország nem egységes ebben a tekintetben sem. Vannak olyan területek, ahol a háztartási méretű kiserőművek száma jelentős. Ezek az ipari területek, így például Debrecen, Pécs, Szeged, Miskolc. Ugyanígy a turisztikai régiók térsége, például ahol családi házak vannak, ott jelentősen megnő a háztartási méretű kiserőművek száma – árulta el Hegedűsné Baranyai Nóra, a PEN egyetemi docense.

Pintér Gábor hozzátette ezek a rendezvények segítik a kanizsai egyetemet abban, hogy szorosabbra fűzze szakmai kapcsolatát a bolgár egyetemmel.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu