+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Csizmás Kandúr a HEMO-ban
2023. június 2. péntek 14:22
Csizmás Kandúr a HEMO-ban
A Csizmás Kandúr zenés mesejátékot tekinthették meg a Bolyai-iskola diákjai a Honvéd Kaszinó tükörtermében.
Nagykanizsa

Az előadáson a Hahota Gyermek Színház színészei csaknem 120 kisiskolást nevettetek meg. Jól ismerik Nagykanizsán a Hahota Gyermek Színház társulatát, hiszen már számos alkalommal kalauzolták el a nagyokat és a kicsiket a mesék birodalmába. Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója is megerősítette, a csoport játéka mindig nagy örömöt nyújt a fiataloknak.

– Régi jó ismerőse a Honvéd Kaszinóba járó kisdiákoknak a Hahota Gyermek Színház, és a bolyais kisdiákoknak is régóta ismerőse, hiszen nem először hívtuk ezt a tagintézményt a Honvéd Kaszinó által szervezett színházi előadásra. A Hahóta Gyermek Színház a Csizmás Kandúrt fogja előadni, és körülbelül 100, 110, 120 kisgyermeket várunk, illetve már meg is érkezetek, és remélem egy hatalmas, fergeteges élményben lesz részük – nyilatkozta Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

2007-től járja az országot a társulat. Főként klasszikus meséket dolgoznak fel, de saját darabokkal is készülnek a nagyközönségnek.

– Én három szerepet is játszom, én leszek a legidősebb testvér, aztán a cipészmester és a király. A mondanivalója pedig az, hogy sose csüggedj, fel a fejjel, mindig van előre – mondta Szűcs Balázs, a Hahota Gyermek Színház társulatvezetője.

A címszereplő Csizmás kandúr szerepében Berecz György játszott. Ő úgy gondolja, fontos üzenete van a darabnak, hogy mindig van előre, valamint bízni kell magunkban és másokban.

– Ez egy zenés darab, a zenés darabot mindig könnyebb csinálni, azért mert, ha csak prózai lenne manapság, egyre nehezebben köti le a hallgatóságot. A zenés műfaj egy könnyedebb dolog, ha esetleg lankadna a figyelem, bár mondjuk ez a darab elég pörgős, zene nélkül is megélne, sokkal egyszerűbb a dolgunk. A zenét mindig jobban szereti a fül is meg maguk a gyerekek is, úgyhogy ez csak jót tesz neki – árulta el Berecz György, a Hahota Gyermek Színház színésze.

A zenés mesejátékot mindig nagy siker övezi, ez most sem volt másképp. Ráadásul többször bevonták a színészek a gyerekeket is az előadásba, akik ebben végig partnerek is voltak.

 

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu