+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Demonstráció a státusztörvény ellen
2023. június 2. péntek 14:26
Demonstráció a státusztörvény ellen
A nagykanizsai pedagógusok is csatlakoztak csütörtökön az országos tüntetéssorozathoz.
Nagykanizsa

A „Levegőt” névre keresztelt akció során a státusztörvény bevezetése ellen demonstráltak a résztvevők. A kanizsai pedagógusok a Tankerület épületétől indultak útnak az Erzsébet tér felé a demonstrációra, ahol mintegy 150-200-an fejezték ki nemtetszésüket a törvénytervezettel szemben. Jakab Andrea úgy látja, továbbra sincs érdemi párbeszéd pályatársai és a kormány között, éppen emiatt is egyre többen érzik keserűnek és fárasztónak a kialakult helyzetet. A „Levegőt” elnevezésű országos akció címe is erre a jelenségre utal.

– Jól tudjuk, hogy ez egy olyan hierarchia, hogy itt van a csúcsvezetés és az alsóbb szinteken sok minden nem dől el. Itt helyben nem mondhatnám, hogy különösebben jelen lenne az, hogy elhallgatunk. Pontosabban nem beszélünk róla. Talán ez itt is megvan – mondta el Jakab Andrea, a Péterfy Iskola pedagógusa.

Június elsején vezették volna be eredetileg a státusztörvényt. A tervezet alapján nőne a pedagógusok maximális munkaideje, a tanárok nem szólalhatnának fel az oktatás állapotáról, valamint kettőről hat hónapra növelné az oktatásban dolgozók felmondási idejét. A tervezet ellen tizenöt városban – köztük Nagykanizsán – tüntetést szerveztek a tanárok, de szülők és diákok is részt vettek a demonstráción. A Pedagógusok Szakszervezete múlt hónapban egy petícióval igyekezett meggyőzni az országgyűlési képviselőket. A tanárok álláspontját tartalmazó nyilatkozatot 40 iskola, csaknem 900 pedagógusa írta alá.

– Mind a három zalai képviselőhöz fordultunk, elküldtünk egy e-mailt, május negyedikén. Eddig nem érkezett rá válasz, nagyon bízom benne, hogy ez kommunikációs félreértés lehet. De abban bízunk, hogy tudunk érdemi érveket mondani a képviselőknek, hiszen itt valójában az emberek jövőjéről van szó. Az ország versenyképességéről van szó. Nem mehet ez így tovább – nyilatkozta Békési Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének Zala megyei elnöke.

A törvénycsomag egyelőre nem lépett hatályba. A helyi demonstrációk kapcsán Jakab Andrea hozzátette: a kormány döntésétől is függ, hogy demonstrálnak-e még a 2022/23-as tanévben. A tüntetésről hosszabb összeállítást láthatnak mai Napi Kanizsa című műsorunkban, valamint Békési Tamással bővebb beszélgetést mutatunk be a mai Kibeszélő Extrában.

 

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu