+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Emlékeztek az iskolások
2023. június 2. péntek 14:29
Emlékeztek az iskolások
Emlékműsorral hajtottak fejet a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Péterfy tagintézményének diákjai a trianoni diktátum elszenvedői előtt a nemzeti összetartozás napja alkalmából.
Nagykanizsa

A gyerekek iskolatársaiktól tudhattak meg többet az országrészek elcsatolásáról. Évek óta részt vesz a Határtalanul programban a Péterfy-iskola, amelynek részeként az intézmény hetedikesei idén négy napot Felvidéken töltöttek. A közös program során a diákok Selmecbányán, Besztercebányán és Kassán is jártak. Valgut Anita szerint fontos, hogy a tanulók a határon túliak identitásával és sorsával is megismerkedjenek az ilyen látogatások során.

– A negyedik napon, az idegenvezető segítségével Szepesváraljára utaztunk, ahol Közép-Európa egykori legnagyobb várát látogattuk meg. Utána Kassára jutottunk el, itt a városnéző idegenvezetés után, ahol koszorúztunk II. Rákóczi Ferenc és Zrínyi Ilona sírjánál – mondta el Valgut Anita, a Kőrösi Csoma Sándor – Péterfy Általános Iskola pedagógusa.

Az élményeket és tapasztalatokat ma osztották meg a résztvevők az iskolatársaikkal. A diákok megrázó és felemelő impulzusokkal tértek haza Nagykanizsára.

– Nagyon jó volt látni, hogy ők megpróbálnak ott is magyarul tanulni, illetve nem beleépülni a szlovák társadalomba, hanem próbálják megőrizni a magyarságukat – árulta el Vincze Kevin, a Kőrösi Csoma Sándor – Péterfy Általános Iskola diákja.

A program részeként a trianoni békediktátum aláírására emlékező iskolai műsort is ma rendezték az intézményben.

 

 

 

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu