+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Fokozott jelenlét
2023. június 2. péntek 14:36
Fokozott jelenlét
Kisebb problémák adódtak az elmúlt hetekben a felújított Sétakert szökőkútjánál.
Nagykanizsa

A nem rendeltetésszerű használat miatt a területileg illetékes önkormányzati képviselőt, Radics Bálintot is megkeresték, a téma a legutóbbi közgyűlésen is előkerült. Mint megtudtuk, a közterület-felügyelethez is érkezett jelzés, leginkább a felelőtlen kutyatartók kapcsán. A május 22-i közgyűlésen Radics Bálint interpellált az ügyben. Kiemelte: a lakosság örömmel vette a Sétakert és a területén található szökőkút megújítását, így egyre többen sétálnak és kapcsolódnak ki a parkban, ugyanakkor a körzetéhez tartozó lakosok több problémát is jeleztek neki.

– Viszont az elmúlt hetekben több lakossági észrevételt is kaptam, a gond néhány kutyatulajdonossal van. Akik a kihelyezett tiltó táblák ellenére a szökőkútban fürdetik az ebeket, arról nem is beszélve, hogy sok esetben nem szedik össze a maguk mögött hagyott kutyagumit. És nem csak a kutyásokkal van baj, hanem előfordult már az is, hogy néhányan a szökőkút peremére ülve, a vízbe lógatják a lábukat, és ezt is tiltja az ott kihelyezett tábla – mondta el Radics Bálint, a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselője.

Az előírt szabályok betartása és az ellenőrzések végett a közgyűlésen meg lett szólítva a Közterület-felügyelet. Bakonyi Tamás, a Híradó kérdésére elmondta: előttük sem ismeretlen a probléma, a felügyelet is kapott lakossági jelzéseket, elsősorban a kutyások miatt. Mint fogalmazott: a kutyaürülék felszedésének elmulasztásának és a póráz nélküli futtatásnak jogi következményei lehetnek, az elmúlt időszakban a járőrök több esetben intézkedtek a Sétakertben.

– A mi ellenőrzéseinknek a tapasztalata is az volt, hogy fiatalkorúak követték el ezeket a szabálysértéseket. Minden esetben elmondtuk nekik, hogy mik az előírások – sokan nem voltak tisztában ezzel. De egyébként az utána következő ellenőrzéseken már nem tapasztaltuk, hogy a fiatalok elkövették volna azokat a szabályszegéseket, amiket korábban elkövettek – nyilatkozta Bakonyi Tamás, a Közterület-felügyelet vezetője.

A Közterület-felügyelet munkatársai a jövőben is fokozottan jelen lesznek a Sétakertben. Bakonyi Tamás azt is elárulta: a Keleti városrészből hasonló lakossági problémák érkeztek, ott is számíthatnak a helyiek a sűrűbb ellenőrzésre.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu