+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Zrínyis évkönyv
2023. június 14. szerda 13:58
Zrínyis évkönyv
Jubileumi évkönyvet jelentetett meg a Zrínyi-iskola.
Nagykanizsa

Az intézmény idén ünnepelte 150 éves fennállását. A kiadványban a régmúlt, a közelmúlt és a jelen történései, eredményei, valamint büszkeségei mind megtalálhatók.

Legutóbb 15 éve jelent meg évkönyve a Zrínyi-iskolának. Faller Zoltán, az intézmény igazgatója úgy fogalmazott: a jubileum miatt is időszerű volt, hogy egy újabb kiadvánnyal adózzanak az iskola múltja előtt.

–Óriási jelentősége van annak, hogy megemlékezünk az elődeinkről, s nem feledkezünk meg a múltunkról. Ami mindig ad egyfajta iránymutatást a jövő nemzedékének. Mi kaptuk azt a feladatot, hogy ezt őrizzük, megtartsuk és továbbvigyük. Azt gondolom, az elődeink munkásságára méltán lehetünk büszkék, hiszen akik itt ténykedtek az iskolában, azoknak az iskolán kívüli szerepvállalása is hatalmas volt – mondta el  Faller Zoltán, a Zrínyi Miklós – Bolyai János Általános Iskola igazgatója.

Az évkönyv létrejötte egy összefogásnak köszönhető, hiszen az intézmény dolgozóit segítette a városi könyvtár munkatársa is, Benke Dániel, aki Zrínyis szülő, ráadásul hosszú évek óta folyamatos az együttműködés az oktatási intézmény és a bibliotéka között. 

–Egy könyvnek a szerkesztése számomra teljesen új feladat volt. Meg az, hogy írhattam egy könyvbe egy fejezetet, nagyon jó érzéssel töltött el. Hogy én is egy kicsit hozzá tudtam tenni az iskola történetéhez a munkámmal. Erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy örömmel vettem benne részt – árulta el Benke Dániel, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa.

Benke Dániel mellett Szántóné Izsa Melinda vállalt nagy részt a kiadvány szerkesztésében, valamint Vida Ágnes, aki annak idején Zrínyis diák volt, most pedig az intézmény tanára.

–Én is emlékszem arra, hogy nekem mit jelentett, hogy egy ilyen évkönyv volt a kezemben. Nekem is cél volt, hogy mondjuk az ott összegyűjtött eredmények milyenek. És akik odakerültek, akiket felsoroltak, hogy versenyeredményeket értek el, kitűnő tanulók lettek, nekem az ott volt előttem, egy cél, hogy én is szeretném elérni. És abban bízom, hogy a gyerekek, akik ezt most kezükbe veszik, látják, hogy az én iskolámban is voltak jó sportolók, voltak, akik már 8. osztályban középfokú nyelvvizsgát tettek. Vagy egyszerűen tettek a környezetükért, mert a környezet tudatosság is egy műveltségi terület – emelte ki  Vida Ágnes, a Zrínyi Miklós – Bolyai János Általános Iskola pedagógusa.

Az évkönyv létrejöttét még sokan mások segítették a tantestületből, valamint az egykori és jelenlegi diákok mellett, a szülői munkaközösség is részt vállalt a nemes feladatból.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu