+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Bélyegek, képek, érmés borítékok
2023. június 20. kedd 12:53
Bélyegek, képek, érmés borítékok
Guernicától a Kilimandzsáróig, vagyis világunk bélyegeken” címmel nyílt kiállítás a Halis István Városi Könyvtárban.
Nagykanizsa

A látogatók Gelencsér Gábor nyugalmazott újságíró egyedi gyűjteményében több mint 1000 darab bélyeget, bélyegképet és érmés borítékot láthatnak. Kihasználva a nyári szünetet a megnyitón számos táborozó kisiskolás is jelen volt.

A filatélia tudománya nagyon magas szintű az egész világon, mert számos műfajt ölel át, a történelemtől egészen a mesék, vagy akár a természet világáig. A bélyegblokkok mellett, kisívek, bélyegképek, klasszikus bélyegblokkok és érmés borítékok is megtekinthetők a bibliotéka tárlatán. Hosszú évek munkája alatt állt össze ez a gyűjtemény, de ez valószínűleg sosem ér véget – mondta Gelencsér Gábor, a gyűjtemény tulajdonosa. 

– A kis ív az azt jelenit, hogy ugyanolyan bélyegek sorozata. Madagaszkár például jeleskedett ebben, ugyanis őslények prehisztorikus állatokról adott ki egy sorozatot. Nemcsak Tirex van, amit mindenki ismer, hanem nagyon sok prehisztorikus élőlény, amelyeknek ott a latin neve is egyébként a bélyeg kisíveken –  fogalmazott Gelencsér Gábor, nyugalmazott újságíró, tanár.

Számos érdekes és egyedi darab tekinthető meg az öt asztalon felsorakoztatott gyűjtemény között. Az egyébként is látványos tárlatot a könyvtár munkatársai könyvekkel, folyóiratokkal és különböző nemzeti zászlókkal tették még látványosabbá – árulta el Czupi Gyula a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

–Egy csodálatos kiállítás a könyvtár maga, hiszen itt van százezer könyv ezen a szinten kiállítva és most van itt rengeteg bélyeg is és különböző gyűjtemény elemek, amiket a Gábor hozott. Mi még azt is tervezzük, hogy összehozzuk a kettőt, az arról szóló könyveket, amelyről a bélyeg szól összepárosítjuk és ezzel adunk hozzá pluszt. A zászlók amik szintén színessé, kedvessé teszik a kiállítást, megint csak nagy öröm, kollégáim nagy örömmel csinálják most már. Gábor egy jól bejáratott kiállítás kezdeményező itt nálunk – mondta el Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

A kiállítás megnyitóját a nyári szünet első napján tartották. Azért ekkor, mert most kezdődtek a könyvtár nyári táborai, és ezzel is kedveskedni szerettek volna a gyerekeknek – mondta el Czupi Gyula az intézmény igazgatója. A könyvtár második emeletén látható tárlat egész nyáron megtekinthető lesz.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu