+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Művészet és terápia
2023. június 22. csütörtök 11:45
Művészet és terápia
A „ Művészet és terápia” című kiállításon 12 alkotó munkái tekinthető meg.
Nagykanizsa

A Szivárvány Integrált Szociális Intézmény, bázakerettyei tagintézményében készült termékekből és művekből nyílt kiállítás tegnap délután a Halis István Városi Könyvtárban. A „ Művészet és terápia” című kiállításon 12 alkotó munkái tekinthető meg.

A tárlaton az elmúlt évek termését láthatják az érdeklődők. A kreatív alkotások között szerepelnek rajzok, festmények, kerámia tárgyak és fotók is. A művek egy részével az SZGYF-en belül számos kiállításon szerepeltek már alkotók. Zimborás Béla az SZGYF Zala Megyei Kirendeltség igazgatója fontosnak tartja, hogy a nagyközönség is megismerje, milyen remekművek készülnek ezekben az intézményekben.

–A gondozási terápiás munka része az, hogy ilyen kreatív foglalkozásokon vesznek részt egyébként a lakók. Van akinek ez saját igénye, és akkor elmegy és egy délután mondjuk az alkotásra szánja az időt, vagy akár több héten keresztül is alkot, mondjuk egy-egy képet. Ehhez ugye mi biztosítjuk a lehetőséget, a tárgyakat, az eszközöket, ahhoz, hogy tulajdonképpen ezek az emberekben, a lakóinkban szunnyadó készségeket valahogyan ki tudjuk hozni – fogalamzott Zimborás Béla, a SZGYF Zala Megyei Kirendeltség igazgatója.

Vannak szervezett foglalkozások is, ilyen a kerámia készítés, ahol saját elképzelését is beleviheti mindenki az alkotásába. Csuka Viktória már több díjat nyert, kerámiadíszítéssel és magyar népi motívumokkal díszített festményével egyaránt. Az alkotást lételemének tartja. 

–Nagyon imádom, rengeteget szeretek festeni, miden tehetségemet ebben szeretném, meg minden új ötletemet a festésben kiélni, meg a kerámiadíszítésben is – jegyezte meg Csuka Viktória.

Egy igazi szép belső tér valósult meg a Halis István Városi Könyvtárban a kiállított alkotások által- mondta Czupi Gyula, a kiállításnak helyt adó intézmény vezetője.

–Hosszú évek óta van kapcsolatunk a szervezettel, amelyik a gondozottjainak a produkcióit idehozza. Nagy öröm ez számunkra, hiszen azon túl, hogy bennünket választottak, és úgy gondolják, hogy ez egy alkalom arra, hogy a nagyközönség előtt is megmutatkozzanak. Ez egyben azt is jelzi, hogy mi alkalmasak vagyunk erre, ennek a bemutatására, és mi minden ami alkotás, minden ami emberi erőfeszítés nagyon szívesen adunk neki helyet, hiszen maguk a könyvek és az újságok is ilyesmit fejeznek ki. Minden, ami ráadásul a könyékünkhöz kötődik, az különösen közel áll hozzánk –mondta el Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár intzéményvezetője.

A számos művészeti ágazatban készült alkotásokat felsorakoztató tárlat, július 21-éig tekinthető meg a városi könyvtár földszintjén.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu