+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Strandkönyvtár Nagykanizsán
2023. július 20. csütörtök 14:05
Strandkönyvtár Nagykanizsán
Júliusban és augusztusban hetente kétszer várják strandkönyvtárral a kanizsai fürdőzőket a helyi bibliotéka munkatársai.
Nagykanizsa

A kihelyezett szolgáltatás augusztus végéig lesz elérhető az érdeklődők számára.    Több nagyvárosban is elterjedt a strandkönyvtár üzemeltetése, a helyi bibliotéka azonban most települt ki először a medencék partjára. Az első napok tapasztalata alapján számos strandlátogató érdeklődött az új szolgáltatásról. A kezdeményezés különlegessége, hogy az itt megtalálható szépirodalmi műveket és szakkönyveket el is vihetik az olvasók, akik jelképes összeggel támogathatják is a könyvtárat.  

– Jellemzően mindenféle műfajból igyekszünk válogatni, pontosan amiatt, hogy az összes korosztálynak és minden érdeklődőnek találjunk olyan könyvet, amit szívesen olvas. A forrásuk jellemzően az állományunkból törölt könyvek, illetve amit a város lakossága behoz hozzánk olyan könyveket, amikre már nincs szüksége. Ebből is szoktunk válogatni – árulta el W. Kovács Ágnes, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa.

A könyvtár standjánál nemcsak olvasásra van lehetőség, hanem számos programmal – könyvszobrászattal, papírszínházzal és különböző játékokkal is várják az érdeklődőket. A szervezők gondoltak a strandoló gyerekekre is, akik egy speciális gólyalábat is kipróbálhatnak.  

– Mindenféle gyerekkönyv található itt. Vannak színesek, lehet rajzolni, mindenféle kreatív dolgot lehet készíteni. Természetesen nem maradhattak el a gólyalábak sem, amelyek erre a részre lettek készítve, direkt úgy, hogy mezítláb is lehessen őket használni – fogalmazott Gulyás Eliza,a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa.

A strandkönyvtár szolgáltatás – jó idő esetén - augusztus 24-ig, minden szerdán és csütörtökön, 10 és 15 óra között üzemel a nagykanizsai strandon.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu