+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Zöldség- és gyümölcsszezonról
2023. augusztus 30. szerda 13:42
Zöldség- és gyümölcsszezonról
Az idei nyári szezon nem kedvezett sok zöldség- és gyümölcstermesztőknek.
Nagykanizsa

A dinnye 3 hét csúszással érkezett a piacokra, és az ára végig drága volt. A paprika tavalyi áron volt elérhető, miközben a paradicsom ára rohamosan emelkedik. A kiskereskedők a multikkal nehezen veszik fel a versenyt. Nehezíti a dolgukat, hogy a melegben nehéz az áru tárolását, hűtését megoldani.

A gyümölcsök piacán a dinnye szezonjának a vége fejé jár. Idén 3 héttel később kezdődött, de a vége idén is hasonlóan alakul, mint, ahogy az elmúlt évek során. Friedmann Valéria, a Vali Zöldség-és Gyümölcs tulajdonosa, elmondta, ez a sok eső a dinnyének sem tett jót, hiszen a csapadék után megszívta magát, majd a nagy meleg miatt túl értek, és szinte felrobbantak, és sok ott maradt a földeken.

–Eleve nagyon drága árakkal, drágán indult a dinnye, és minden gyümölcs drága volt. Akár a szőlőt nézzük, akár az őszibarackot, a sárgabarackot. Minden nagyon drága volt, és minden egy pillanat volt. Az eper is egy pillanat volt, magyarul 2 hét alatt lement, a sárga barack ugyan úgy 2 hét alatt lement, és a dinnye is ezzel a három hét kieséssel és nagyon magas árakkal indult. Ez igazából, azt mondjuk, hogy nem a legjobb szezonunk volt – emelte kis Friedmann Valéria, Vali Zöldség-és Gyümölcs tulajdonosa.

Szezonálisan ami most indul, a magyar szőlő, persze versenyben már ott az olasz szőlővel, árban is és minőségben is. A magyar őszibarack mellett már érkezik a nyári alma is. A nektarin Spanyol-, a ribizli Lengyelországból érkezett a Vali Zöldség- és Gyümölcsös polcaira.

–A zöldségbe a paprika, azt végül is szerintem a tavalyi árba tudtuk végig akciózni, és tudtuk végig vinni. A paradicsom az ami, most elindult fölfelé, és most hallottam, a termelőktől, vagy éppen akinek csak kis kertje van, hogy a paradicsomok odaégtek a földekre. Annak elindult most már fölfelé az ára. Mindenkinek azt mondom, hogy ne várjuk meg ugyanúgy, mint a gyümölcsökkel, azt az utolsó pillanatot, ha el akarjuk tenni, hanem azt az utolsó előttiben vásároljuk be. Ami hátrányunk van, és ezt kérdezted is, hogy a kisvállalkozók és a multik között, azért ez a hatalmas hőség nekünk, borzasztóan nehéz  – tette hozzá Friedamnn Valéria.

A gyümölcsöknek és zöldségeknek az időjárás nem kedvezett ebben a szezonban, amit főként az árakon lehetett érezni. Nincsenek könnyű helyzetben azok sem, akik télire szeretnének elrakni savanyúságot, vagy éppen kompótokat, mert az árak miatt nehéz eltalálni, hogy mikor éri meg a legjobban bevásárolni.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu