+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / 50 éves jubileum
2023. szeptember 7. csütörtök 14:35
50 éves jubileum
Az intézmény alapításának 50. évfordulója alkalmából rendeztek szakmai napot a Csapi Térségi Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégiumban ma délelőtt.
Csapi

Az elmúlt fél évszázadra való visszaemlékezés mellett, a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a hátrányos helyzetű diákok motivációjának fejlesztéséről szóló előadásokra. A nap első felében az intézményben történt szakmai sikerekre emlékeztek. A rendezvényen részt vett Kiefer Károly címzetes igazgató is, aki 30 évet töltött Csapiban. A pedagógus úgy véli, egy ilyen különleges iskolában dolgozni igazi kihívás, mégis nagyon szép, de csak az igazán elhivatottaknak való feladat.

– Egy hátrányos helyzetű gyerekeket oktató, nevelő intézményben mindig valamivel nehezebb a feladat, mert azok a gyerekek, aki szociális hátránnyal küzdenek, azoknak magatartási gondjaik és problémáik is ebből adódnak. Kevés a gyerekeknek a sikerélménye, és ezáltal a fegyelmi hozzáállásuk, magatartásuk is olyan, amihez meg kell találni minden esetben a megfelelő kulcsot és ez egyfajta kihívás – mondta el Kiefer Károly, a Csapi Térségi Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégium címzetes igazgatója.

A Nagykanizsai Tankerületi Központ képviseletében Bíró Patrik szakmai vezető vett részt az eseményen. A szakmai vezető hangsúlyozta: a csapi intézmény kiemelten nagy szerepet játszik a Tankerület életében, hiszen országos szinten is speciális szerepet tölt be. Az intézmény fennmaradásának érdekében ezért különösen figyelnek a támogatására, ami főként a pedagógusok képzési lehetőségeinek bővítésében nyilvánul meg.

– Képzési lehetőségekkel mindenképpen támogatjuk a pedagógusokat, és a nevelőtestületeket, hiszen komplexben gondolkodunk, és mivel a rendszerünkben is próbálunk arra odafigyelni, hogy minden iskola, és gyermek megkapja azt, ami törvény szerint jár neki – nyilatkozta Bíró Patrik, a Nagykanizsai Tankerületi Központ szakmai vezetője.

A megemlékezést követően szakmai előadásokat hallhattak az érdeklődők. Molnár Ibolya klinikai szakpszichológus felszólalásában a hátrányos helyzetű gyerekek tanulási motivációjának hiányáról és annak okairól tudhattak meg többet az érdeklődők. A szakember szerint ez a jelenség az alacsony iskolai végzettséggel rendelkező szülőkből fakad és sokszor generációkon át öröklődik.  

– Az egyik feladatunk ezekben az iskolákban, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeinknek a képzésével és oktatásával ezt a folyamatot megállítsuk. Sajnos Zala megye Magyarországnak egy olyan megyéje, ahol ez a létszám elég magas, és ez az iskola, ahol jelenleg vagyunk, ez nagyon különleges feladatot vállalt be abban, hogy ezeknek a gyerekeknek és családoknak a képzését és oktatását támogassa és végezze – fogalmazott Molnár Ibolya klinikai szakpszichológus.

Sánta Alíz intézményvezetőt személyes kötődés fűzi az iskolához, hiszen itt volt pályakezdő, és ma már 17 éve dolgozik az épület falai között. Számára a legfontosabb a gyerekek bátorítása, fejlesztése, ami itt ugyan nem mindig a tanulmányi átlagban nyilvánul meg, mégis hatalmas segítség azoknak a diákoknak, akik otthon nem kapnak megfelelő támogatást.

– Itt még ki kell dolgoznunk területeket, hogy hogyan, miként tudjuk a gyerekeket jobban motiválni, éppen ezért az alapítás 50. évfordulójára szervezett szakmai napnak a második felében az előadások arról szóltak, hogy a motivációban mi hogyan tudunk segíteni. A kollégák motiváltak, az itt dolgozók motiváltak, a gyerekek egy kicsit kevésbé, ugye sok a lemaradás, sok a hátrány, amit be kell nekik pótolni, ezért itt még nekünk pedagógusoknak is van bőven hova fejlődni – mondta el Sánta Alíz,a Csapi Térségi Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégium.

Idén is nagy figyelmet fordítanak a roma kultúra társadalomba való integrálására, éppen ezért készülnek egy beás nemzetiségi versennyel, amit országos szintre is szeretnének bővíteni.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu