+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Vereség a rangadón
2023. szeptember 11. hétfő 12:48
Vereség a rangadón
Kikapott Szentlőrincen az FC Nagykanizsa.
Szentlőrinc

A legutóbbi szezonban még az NB II-ben szereplő Baranya vármegyeiek a forduló előtt a kevesebb lőtt góljuk miatt álltak a harmadosztály dél-nyugati csoportjának második helyén. Az egyaránt a feljutást megcélzó gárdák csatáját 4-2-re nyerték a hazaiak, így a Kanizsa hátránya 7 pont lett az élen álló Iváncsa-Szentlőrinc duóhoz képest.  Jól kezdte a nagy téttel bíró találkozót a Kanizsa, az első percekben bátran játszottak a dél-zalaiak. Alig telt el 3 perc a meccsből, amikor Lőrincz Bence be is vette a hazaiak kapuját, de a gólt Szommer Attila les címén nem adta meg. Az ítéletet a kanizsai pad hosszan vitatta, a későbbi kamerakép alapján nem is alaptalanul. A végig feszült hangulatú találkozón a vezetést azonban a hazaiak szerezték meg. A szentlőrinciek belső védője, Keresztes Bence egy hete 60 méterről lőtt gólt és a Kanizsa ellen sem ment el a lövőkedve. A semmiből jött gól érezhetően megfogta a Kanizsát, a vezetés mellett a labdabirtoklási fölényt is átvette a Szentlőrinc. A 30. perc tájékán azonban visszajött a meccsbe Gombos Zsolt együttese, ismét a bal szél és Lőrincz Bence volt aktív. Előbb Keresztes mellett esett el a szélső, de a játékvezető nem látott büntetőt. 7 perccel később azonban már betalált a legutóbbi szezon gólkirálya. Éppen csak felocsúdott az egyenlítés utáni örömből a szép számú kanizsai publikum, jött is a hazai válasz. A vendég védelem megingását Grabant Bence használta ki. A kanizsai nevelésű, szepetneki játékos a gólja után nem lopta be magát a vendég drukkerek szívébe, hiszen feléjük mutogatott, amit azonban megúszott lap nélkül.  A szünetben centerben változtatott Gombos Zsolt, Fehér Barnabás keveset volt játékban, a helyét Kondor Kristóf vette át. Az első helyzet viszont a hazaiak előtt adódott, ekkor Kálovits bravúrja mentette meg a kanizsaiakat. Ez ébresztőként hatott a vendégekre, akik főleg a széleken kerültek a Szentlőrinc mögé. A 63. percben a sokadik ilyen akció aztán eredményt hozott. A forgatókönyv azonban szinte megegyezett az első játékrészével, ezúttal sem támadhatott sokáig a vezető gólért a Kanizsa. A hazai előnyt ezúttal Rétyi hozta vissza. A hazaiak támadásban maradtak, és 10 perccel később a negyedik góljukat is megszerezték. Ekkor Godzsajev esett el gyanús körülmények között, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot, így Rétyi centerezését Németh Márk könnyedén lőtte a vendég kapuba. A hátralévő időben Lőrincz szépíthetett volna, de a Vargától kapott labdát mellé pörgette. Az utolsó percekben újabb helyzetek már nem, faultok azonban annál inkább adódtak, végül összesen 9 sárgát osztott ki Szommer Attila.  Pichler Gábor szerint egy jó gárdát vertek meg, főleg a jobb egyéni megoldások és a csapata mentális erejének köszönhetően.  

– Az egyéniségek döntötték el a mai mérkőzést. Nálunk egy-kettővel több egyéniség volt, aki meg tudott villanni. Az jól jött, hogy a kapott gól után egy-két percen belül tudtunk válaszolni, nem ültünk bele a hibáinkba. Azt gondolom, a Nagykanizsa jó csapat, óriási bravúrnak érzem, hogy ilyen meccsen tudtunk győzni – nyilatkozta Pichler Gábor, a Szentlőrinc vezetőedzője.

Gombos Zsolt a vereség ellenére dicsérte az övéit, hiszen úgy látta, a focit a Kanizsa játszotta, egy olyan csapat ellen, amelynek a magja néhány hónapja még az NB II-ben szerepelt. A kanizsai vezetőedző hangsúlyozta: a 7 pontos hátrány ellenére, nem mondanak le a feljutási terveikről.

– A cél az változatlan. Azért, mert egy ilyen jó csapat ellen kikaptunk, s 7 pontra nőtt a különbség, ugyanazok a célok. Jönnek ők még hozzánk. S az is bebizonyosodott, hogy nem tudsz minden mérkőzésre úgy koncentrálni, lásd az Iváncsa pontvesztése, s a Szentlőrincnek a Pécs elleni pontvesztése. Még sok forduló van, ugyanúgy megyünk tovább, dolgozunk, megpróbáljuk kimaxolni, aztán meglátjuk mi lesz – árulta el Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

A bajnokságban szünet lesz a hétvégén, ugyanis kupakör vár a csapatokra. Az FC Nagykanizsa a Győr-Moson-Sopron vármegyei bajnokságban szereplő, de több volt NB I-es játékossal felálló Mezőörs KSE-hez látogat.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu