+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Állásbörze és gazdasági fórum
2023. szeptember 13. szerda 12:41
Állásbörze és gazdasági fórum
Gazdasági-munkaerőpiaci szakmai konferenciát és állásbörzét rendeztek ma délelőtt a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Nagykanizsa

Az eseményen, amely a város önkormányzata és a Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft. együttműködésével valósult meg, a Kanizsai Foglalkoztatási Paktum projektek eredményeiről is hallhattak a résztvevők.

Polai György, az eseményt szervező Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, városunkban változó mértékben, de egyaránt jelen van a munkaerőhiány, illetve a munkaerő felesleg Éppen ezért tartják meg évente az állásbörzét, ahol a munkát kínáló vállalkozások személyesen mutatkozhatnak be. Ez a munkavállalóknak is ideális, hiszen az esemény nagyban megkönnyíti a személyes kapcsolatfelvételt.

Idén 23 cég volt jelen a HMSK-ban. Az ügyvezető kiemelte, mivel a felsőfokú végzettséggel rendelkezők önállóan is képesek az álláskeresésre, ők inkább a hátrányos helyzetűekre, illetve a pályakezdőkre fektetik a hangsúlyt. 

–Akik elesettek, akiknek már mentális gondokat is okoz az, hogy tartósabban nem tudtak elhelyezkedni, meg hát vannak a fiatal pályakezdők, akikkel azért sok esetben többször el kell beszélgetni a motiváltságot illetően, mert ne biztos, hogy mindjárt az álommunkáját lehet az első alkalomra megtalálni, de mi törekszünk arra, hogy az érdekeltségnek megfelelően találják meg számításukat. összességében azt hiszem, hogy az elesettek, az állásnélküliek, az egzisztenciális gondokkal küzdő emberekért dolgozunk – tájékoztatta stábunkat Polai György, a Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az állásbörzén belül megvalósult egy információs-gazdasági fórum is, ahol különböző előadók adtak tájékoztatást Nagykanizsa és térségége aktuális gazdasági helyzetéről, illetve a jövőben tervezett fejlesztésekről. A hangsúly elsődlegesen azonban a decemberben lezáruló Foglalkoztatási Paktum projektjeinek eredményein volt.

–Több mint ezer főt sikerült munkába helyezni 2017 és 2023 között, ez a több mint ezer fő, ez nagyon nagy szám, arra vonatkozóan, hogy ők csak az a kategória, aki tartósan állás nélkül volt, vagy pedig GYES-ről, GYED-ről visszatérő nők lehettek, vagy roma nemzetséghez tartozók, tehát egy szűk kör érintett ebben a dologban. Ezen kívül sokan önálló vállalkozást tudtak elindítani, ez több, mint 30 főre vonatkozik, akik ebben a projektben lehettek önálló vállalkozók –tette hozzá Polai György.

A börzéről és a fórumról készült teljes interjút megtekinthetik mai, Napi Kanizsa című műsorunkban.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu