+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Tanévnyitót tartottak a PEN-en
2023. szeptember 13. szerda 13:17
Tanévnyitót tartottak a PEN-en
Tanévnyitót tartottak ma délelőtt a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdasági Egyetemi Központban.
Nagykanizsa

Tanévnyitót tartottak ma délelőtt a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdasági Egyetemi Központban. A 2023-2024-es tanév mérföldkőnek számít az intézmény történetében, ami egyrészt az elsős hallgatók létszámának, másrészt új szakok indulásának is köszönhető.

Több mint 150 elsőéves kezdte meg egyetemi tanulmányait a nagykanizsai kampuszon, köztük több külföldi hallgatóval. Az ünnepségen Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdasági Egyetemi Központ főigazgatója köszöntötte az első éveseket, kiemelve küldetésük fontosságát az egyetemi éveik alatt. Elmondta, számos előnnyel jár a hallgatók számára az, ha egy kisebb oktatási intézményt választanak felsőfokú tanulmányaik során.

–Talán erősségünknek mondhatom azt, hogy mindenkiből ki fogjuk hozni a maximumot, tehát azokkal a képességekkel, amelyekkel ő megérkezik, mind a tanulás, mind személyes téren, és ugyanúgy közösségi értelemben is azt gondolom, hogy mindenkiből ki tudjuk hozni azt, ami benne rejlik, amit esetleg egy nagy egyetem a kapacitások miatt nem tud megtenni. Abszolút nagy figyelem van a hallgatóinkon, ennek nyilván a maga előnyeivel és hátrányaival, de talán egyfajta tehetségmenedzsment-szempontból ez nagyon nagy előnyökkel tud járni, és tudjuk őket támogatni mind az egyéni céljaik, mind a közösségi céljaik megvalósításában – emelte ki Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdasági Egyetemi Központ főigazgatója.

Az évnyitót ugyan ma tartották, de az oktatás kezdetét megelőzte egy úgynevezett elsős nap, ahol lehetőséget biztosítottak az újonnan felvettek számára, hogy megismerjék egymást. Balhási Máté mérnökinformatikus alapszakon kezdte meg tanulmányait, és az elsős napon szerzett tapasztalatairól beszélt.

–Én úgy tudom, hogy voltak közös részek is, ezek a csapatépítős dolgok kötöttek voltak, de voltak kötetlen részek is, amikor szintén csapatépítő játékok voltak. Például ittunk, aztán futnunk kellett egy nagy kört egy másik gyerek körül. Ez volt az, ami nem előre készült program – árulta el Balhási Máté.

A rendezvény végén az első évesek eskütétele után Kaszás Nikoletta, főigazgató és Barna Katalin, rektorhelyettes kézfogással üdvözölte, és fogadta ezzel egyetemi polgárrá a hallgatókat.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu