+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Tűzoltóverseny Miháldon
2023. szeptember 13. szerda 13:51
Tűzoltóverseny Miháldon
Miháldon rendezték az idei országos kismotorfecskendő-szerelő bajnokság utolsó előtti fordulóját
Miháld

Miháldon rendezték az idei országos kismotorfecskendő-szerelő bajnokság utolsó előtti fordulóját. A megmérettetésen szép számmal képviseltették magukat a zalai önkéntes tűzoltóegyesületek.

Tizenhárom évvel ezelőtt Balatongyörökön hívták életre az önkéntes és ifjúősági tűzoltók részére a bajnokságot, amelyben idén már nyolc futamot rendeznek. A csapatok retro és modern kategóriájú kismotorfecskendőket szereltek össze a pályákon, miközben nemcsak egymással, hanem az óra ellen is versenyeztek. Nemes István fő szervező szerint évről-évre növekszik a versenysorozat presztízse.

–Két héttel ezelőtt volt egy verseny Balatongyörökön, ott 37 csapat volt, közte három határontúli magyar, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból is érkeztek. Tehát elég nagy presztízse van ennek a bajnokságnak, mióta az első volt –emelte ki Nemes István, az Országos Kismotorfecskendő-szerelő Bajnokság elnöke.

Miháldon 17 csapat nevezett a kihívásra, Bicskéről is szép számmal érkeztek versenyzők. A csapat vezetője stábunknak elmondta, egyik legfontosabb feladatuk, hogy a fiatalok bevonásával kineveljék a saját utánpótlásukat.

–Elkezdjük bevonni a fiatalokat, mindenhol, az iskolában is hirdetjük. Aki eljön és megtetszik neki, körülbelül egy 10 százalékuk megmarad tűzoltónak, hivatásos vagy önkormányzati részen. Nagyon fontos az utánpótlásnak a pótlása és ezekből a fiatalokból lesz úgymond a jövő –  árulta el Gál István, a Bicskei Önkéntes Tűzoltóegyesület megbízott csapatvezetője.

A szabályok értelmében a nyolcból legalább öt állomáson kell versenyezni ahhoz, hogy egy gárdát értékeljenek az év végi összetettben. A szervezők a pontrendszert direkt úgy alakították ki, hogy a bajnoki címek sorsa az utolsó fordulóig nyitott legyen. A versengés első tíz helyezettje kap pontot egy-egy helyszínen, az első 25, a második 18, a harmadik pedig 15 egységgel gazdagodik. Az egyik legnagyobb létszámban a murakeresztúriak képviselték az egyesületüket. Béli Csongor csapattag úgy látja, a legfontosabb, hogy jó közösséget alkossanak és ezt az ilyen versenyek is elősegítik.

–Egyes beavatkozók vagyunk, tehát tűzesetekhez is riasztanak bennünket, ezen kívül pedig nagyon sokszor veszünk részt közösségi rendezvényeken és mindenhol segítünk a közösségnek – hangsúlyozta Béli Csongor, a Murakeresztúri Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapattagja.

A hölgyek szintén próbára tették tudásukat a pályán. A murakeresztúri csapatot kolléganőnk Budavölgyi Veronika is erősítette. A Kanizsa Médiaház szerkesztő-riportere már tavaly is szerepelt hasonló versenyben, az esemény legnagyobb értékének viszont a közös időtöltést tartja.

–A fiúk jó példával szolgáltak előttünk, többünknek a férje vagy valamilyen rokona játszik a férfi csapatban, ezért mi is úgy döntöttünk – többségben anyukák vagyunk a női mezőnyben - , hogy kipróbáljuk magunkat. Igazából jó a társaság, kicsit mozgunk egyet, ezért is gondoltuk, hogy elindulunk a versenyen – véleményezte Kovacsicsné Budavölgyi Veronika, a Murakeresztúri Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapattagja. 

Az idei országos kismotorfecskendő-szerelő bajnokság utolsó fordulóját szeptember 23-án, Jászberényben rendezik.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu