+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A médiaház bemutatja- Jocó bácsi Kanizsán
2023. szeptember 13. szerda 14:09
A médiaház bemutatja- Jocó bácsi Kanizsán
Interaktív könyvbemutatót és előadást tart Balatoni József, ismertebb nevén Jocó bácsi, egykori pedagógus Nagykanizsán.
Nagykanizsa

Interaktív könyvbemutatót és előadást tart Balatoni József, ismertebb nevén Jocó bácsi, egykori pedagógus Nagykanizsán. A Kanizsa Médiaház által rendezett eseményt szeptember 19-én 18 órakor tekinthetik meg az érdeklődők a Honvéd Kaszinóban.

Nagyjából két éve döntött az önkormányzat arról, hogy a Médiaház rendezvényszervezési tevékenységet is folytathasson. A koronavírus-járvány idején a városi fesztiválok rendezése lett volna a feladat, de ezek akkor a korlátozások miatt elmaradtak. Idén nyáron döntött úgy az ügyvezető, hogy a cég nyit a rendezvények irányába.

–Valamikor a nyáron keresett meg Farkas Tibi, aki valamikor a KKK igazgatója is volt, illetve dolgozott Budapesten is, majd Vonyarcvashegyen vezette az ottani művelődési központot. Ő keresett meg azzal, hogy éppen ráér. Én meg mondtam, hogy ha ráér, akkor próbáljuk meg ezt a rendezvényszervezési lábat megnyitni, és megpróbálni, hogy mit tudunk ezzel csinálni. Az első ötlete az volt, hogy hívjuk le Jocó bácsit, ezt az egykori tanárt, aki a történetét elmeséli, ebből egy ilyen kisebb színpadi, színházi produkció készül, ezt tekinthetik meg a nézők, akik kíváncsiak rá, és eljönnek jövő héten a HEMO-ba – fogalamazott Tar Mihály, a Kanizsa Médiaház Nonprfit Kft. ügyvezetője.   

Farkas Tibor, a Médiaház rendezvényszervezője Budapesten, egy edukációs programnak köszönhetően ismerte meg személyesen Jocó bácsit és munkásságát. A volt pedagógus csaknem százezres követőtáborral rendelkezik az egyik legnagyobb közösségi oldalon, illetve számos könyve jelent már meg a tanárhelyzettel kapcsolatos témákban. Az egyik ilyen könyvből a Momentán Társulat színészeinek közreműködésével egy színpadi darab is készült, ezt láthatja majd a kanizsai közönség is.

–Akik követik a Jocó bácsi világa nevű Facebook oldalt, ők nagyjából már ismerik, akik nem, azoknak pedig azért ajánlom, mert élőben találkozni Jocóval és a stábbal mindig jó élményt jelent. Több helyen vannak az országban, nagyon sok helyre viszik ezt a programot, illetve az a produkció Jocó nemrég megjelent könyvéből, a Tanár vagyok! És? című könyvből készült, ezt Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája vezetője rendezte ezt az előadást –mondta el Farkas Tibor, a Kanizsa Médiaház rendezvényszervezője.

A szervező reméli, hogy akár egész iskolai osztályok, illetve tantestületek látogatnak majd el az előadásra, hiszen ők azok, akik igazán átérezhetik a Jocó bácsi történeteiben megbúvó tanulságokat.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu