+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Gépjárműbeszerzés és eltitkolt beruházások
2023. szeptember 14. csütörtök 11:59
Gépjárműbeszerzés és eltitkolt beruházások
Két napirendről tárgyalt az önkormányzat szerdán a Vasemberházban.
Nagykanizsa

Két napirendről tárgyalt az önkormányzat szerdán a Vasemberházban. „A baloldali ÉVE-frakció saját érdemeként könyvelné el azokat a beruházásokat, amiket az 588 milliós kormányzati támogatás valósított meg Nagykanizsán” – fogalmazott Bizzer András a soron kívüli közgyűlésen. A kinevezett alpolgármester Fodor Csaba általi szóbeli előterjesztésére reagált ily’ módon. Az ÉVE frakcióvezetőjének javaslata szerint a polgármesternek kötelessége beszámolni a városban történő beruházásokról. Ez okozott némi nézeteltérést a két frakció között. A másik napirendi javaslatot, a NESZI gépjárműbeszerzését, egyhangúlag támogatták.

A legutóbbi soros közgyűlésen már esett szó a NESZI gépjárműállományának felméréséről. Szeptember 15-ig most van mód ilyen célra pályázni, ezért volt sürgős az önkormányzat döntése. 10 millió forintos támogatást lehet nyerni, ami nem fedezné egy új gépkocsi becserzését, ezért a plusz forrásról kellett dönteni a képviselőknek.

–Egy új gépjárművet, és az átalakítással együtt szeretnénk megpályázni, ennek az összege körülbelül 17,5 millió forint körül van, tehát egy 7,5 millió forintot legalább az önkormányzatnak kell majd biztosítania, amennyiben a pályázaton sikerül nyernünk, és most erről döntöttünk. Mivel a pályázat beadási határideje szeptember 15-e, ezt a döntést a héten minél előbb meg kellett hozni, hogy holnap erről a Társulás is tudjon dönteni –emelte ki Schauta Marcell, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Hiába volt nagy az egyetértés a megjelent képviselők között, Fodor Csaba –Balogh László szavaival élve – Kazinczy-díjas szóbeli előterjesztését már nem fogadta akkora összhang. Az ÉVE frakcióvezetője elmondta, az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztalták, hogy a polgármester nem tájékoztatja az önkormányzati többséget arról, hogy milyen beruházások indulnak a városban. Így pedig a lakosságot sem tudják értesíteni a felújításokkal kapcsolatban. Ezen a héten például 11 munkaterület átadásra kerül sor, amiről szintén hallgatott a városvezető. Bizzer András alpolgármester nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az ÉVE a sajátjaként tüntetné fel azokat a fejlesztéseket, melyeket szerinte a kormánynak, illetve Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhet Nagykanizsa.

–Ezeket a fejlesztéseket akarja az ÉVE frakció most kisajátítani, nyilván az információkat arra fogják felhasználni, hogy úgy állítsák majd be ezeket a fejlesztéseket, hogy azok nekik köszönhetők, holott a valóság az, hogy a polgármester urunk, illetve a térség országgyűlési képviselője lobbizott annak idején azért, hogy ezt az 588 millió forintot a kormányzattól megkapja ez a város, és ennek köszönhetően, a forrásnak köszönhetően ezeket a beruházásokat meg tudja valósítani – fogalamzott Bizzer András, Nagykanizsa alpolgármestere.

Bizzerr András hozzátette, a beruházások mintegy 2 éves csúszásáról is egyértelműen az ÉVE tehet, hiszen számos alkalommal akadékoskodtak a fejlesztési listával kapcsolatban. Fodor Csaba stábunknak elmondta, az alpolgármester kétszer is meggondolhatná a kormányzattal kapcsolatos kijelentéseit, hiszen koránt sem olyan támogató ez a rendszer, mint ahogy ő gondolja.

–A kormányzat sokkal több pénzt elvon Nagykanizsától, mint ez az 588 millió forint, és az, hogy valaki elvisz mondjuk 100 egységnyi pénzt, és abból visszaad 50-et, az nem gondolom, hogy dicsérendő dolog lenne. Akkor lenne dicsérendő, ha elvenne 100-at, és visszaadna 120-at. De hát ugye, itt ma Magyarországon nem ez a divat a mai Fidesz-kormányzatnál. A mai Fidesz-kormányzat tönkreteszi az önkormányzatokat, ez világosan látszik. Egyrészt feladatokat von el, hatásköröket von el, másrészt pedig jelentős pénzeszközöket von el, éppen azokból a szabad felhasználású pénzekből, amelyeket az önkormányzat a saját települése, városa fejlesztésére fordíthatna –mondta el Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

Fodor Csaba reméli, hogy Balogh László polgármesteri kötelességeként betartja majd a közgyűlés által elfogadott határozatot, annak ellenére, hogy a többször volt már rá példa, hogy nem tette.    

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu