+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Tisztelet a vadnak!
2023. szeptember 14. csütörtök 12:05
Tisztelet a vadnak!
Kapitális szarvasbikát lőttek szerda hajnalra virradóra Bajcsa közelében.
Bajcsa

Az idei bőgési szezon országszerte nehézkesen indul – ám az Erdészeti Dolgozók Vadásztársaságának van oka a bizakodásra. A gyönyörű trófeával rendelkező bikát egy cseh vendégvadász ejtette el.

A bőgési szezon beindulását a viszontagságos időjárás nehezíti, ami megváltoztatta a szarvasok viselkedését is – magyarázta Góber Zoltán, az Erdészeti Dolgozók Vadásztársaságának elnöke. A szarvasbőgés – mely egyben a vadásztársaságok főszezonjának számít – általában augusztus végétől indul, és tart majdnem szeptember végéig – környezeti tényezők hatásától függően. Az időjárás idén közbeszólt.

–Nagyrészt éjszaka aktívak, nagyon későn kezdenek, nagyon későn hagyják el a sűrűséget ebben a melegben. Reggel – mivel nagyon magas a nappali hőmérséklet, nagyon párásak a területeink. A ködben olyan rosszak a látási viszonyok, korán váltanak vissza a pihenőhelyekre, ezért szinte lehetetlen vadászni rájuk –árulta el Góber Zoltán, a Erdészeti Dolgozók Vadásztársasága elnöke.

Az elmondottak ellenére szerda reggelre egy kapitális szarvasbikát sikerült terítékre hozni, ami visszaigazolja, hogy a gazdálkodás előbb-utóbb meghozza az eredményét. A szarvasbikákat egyrészt az agancs tömege alapján minősítik, másrészt egy hatósági pontrendszer szerint.

–Ez a bika vélhetően a 230 pontos, úgynevezett kapitális minősítés határát át fogja lépni, ami azt jelenti, hogy a megyei trófeabírálatot követően országos bírálatra is fog kerülni ez a trófea – tette hozzá Góber Zoltán.

A szarvasállomány a társaság területén jelenleg jó kondícióban van, így mint azt Góber Zoltán elmondta: reményeik szerint az időjárás lehűlésével a bőgési szezon felerősödik, és teljesíteni tudják azt a kilövéshez kapcsolódó elvárást, amit a hatóság számukra előír, illetve ami a törvényi, jogszabályi keretek közt lehetséges.  

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu