+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Változatos színházi előadások
2023. szeptember 14. csütörtök 12:15
Változatos színházi előadások
Változatos programokkal várja a színházkedvelő nagykanizsaiakat a 2023/24-es idényben is a Kanizsai Kulturális Központ.
Nagykanizsa

A nézők egyebek mellett musicalt, klasszikus brit bohózatot és a francia irodalom egyik alapművét is láthatják majd a HSMK színpadán.

Az előző évadban valamennyi előadásra megtelt a HSMK színházterme és Kovácsné Mikola Mária intézményvezető szerint erre idén is minden esély megvan. A korábbi színházbérletek megújítására október 11-e és 13 között lesz lehetőség, míg, aki újonnan szeretne bérletet vásárolni, október 16-a és 17-e között tudja ezt megtenni. A KKK munkatársai idén is széles választékot igyekeztek összeállítani a nézőközönségnek.  

–A Bródy, a Hevesi és a Rátkay bérletnek is megvan a maga törzsközönsége. A kollégáimmal együtt úgy próbáltuk a repertoárt kialakítani mindhárom bérlet esetében, hogy legyen benne az adott közönség igényeinek megfelelően mindenfajta műfajú színházi előadás. A klasszikus bérletünk az a Hevesi bérlet amelybe egy színmű, esetenként tragédia is belefér, ebbe most egy keserédes komédia fért bele – tájékoztatta stábunkat Kovácsné Mikola Mária, a KKK intézményvezetője.

Egy bérlettípussal három előadás tekinthető meg. A másorra tűzött darabok között szerepel Moliere klasszikusa a „Tartuffe”, a „Teljesen idegenek” című film színpadi változata és az „Adáshiba” című, ma már kultikusnak számító előadás legújabb adaptációja is. A kanizsai publikum a következő hónapokban olyan színészekkel találkozhat majd a HSMK-ban, mint az előző évadban is szereplő Kerekes József, Nagy Sándor és Mohai Tamás,  de Gáspár Sándor és Molnár Piroska is színpadra áll. A Nemzet Színésze – aki a „Jaj Nagyi” című komédiában lesz látható, videóüzenetben jelentette be, hogy fellép Nagykanizsán.

–Tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy hazajár már Nagykanizsára. Amikor a kaposvári Csíki Gergely Színház társulatának volt a tagja, akkor gyakorlatilag havonta ellátogatott Nagykanizsára a közönséghez. Itt szeretném elmondani, hogy egy videóajánlót teszünk közzé, neves színészek jóvoltából. Molnár Piroska az elsők között volt aki igent mondott erre a kérésre – tette hozzá Kovácsné Mikola Mária.

Az idei színházi évad várhatóan az ősz második felében veszi kezdetét és 2024. májusában zárul a Hevesi Sándor Művelődési Központban.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu