+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Szükséges felújítások
2023. szeptember 14. csütörtök 12:34
Szükséges felújítások
Elkészültek a felújítások a Rózsa utcai óvoda Csokonai utcai telephelyén.
Nagykanizsa

A 11 milliós önkormányzati beruházásból az egyik épületszárny tetőszerkezete, illetve a beltéri mennyezet és a falak is megújultak.

Az épület elhanyagoltsága indokolta a sürgős fejlesztést, amit a városvezetés saját forrásból, a költségvetés részeként valósított meg. A Tulajdonosi Bizottság a nyár folyamán döntött a finanszírozásról, így augusztusban el is kezdődhetett a munka. A vállalkozó problémák nélkül, a tervezett idő alatt végzett a kivitelezéssel.

–11 millió forint volt bruttóban ez a fejlesztés, ami nem túl kevés, de nem is sok pénz ahhoz képest, hogy jóval többet elbírnának nyilvánvalóan az intézményeink még, de hát sok más helyen is fejlesztünk, az Attila óvodában tetőfelújítás van, illetve még egy óvodánkban, és a következő hét éves, illetve a jelenlegi 7 éves uniós időszakban is külön forrásokat különítettünk el arra, hogy az intézményeinket fejlesszük, és megfelelő 21. századi körülményeket teremtsünk mind az óvodásaink, mind a bölcsödéseink számára, hiszen ők nagyon fontosak nekünk –fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető- helyettese.

Gábris Jácint, az OKISB vezetője elmondta, szakmai szempontból is nagyon fontos az intézmények korszerűsítése, hiszen nem csak a gyerekeknek, de a dolgozóknak is igyekeznek ideális, modern környezetet biztosítani a mindennapi munkához.

–Számos olyan beruházás van, ami az óvodákat kellene, hogy pozitívan érintse, és remélhetőleg a jövőben fogja is. Természetesen az önerőn kívül számítunk minden pályázati lehetőségre, amit meg tudunk fogni, a közeljövőben remélhetőleg lesz is ilyen, hiszen tudjuk, hogy több projekt kapcsán be van tervezve különböző óvodáknak a felújítása, illetve hát EU-s forrásokat is megcéloznánk. Most itt a jelen példánál maradva, én azt gondolom, hogy mindenképpen dícséretes az, hogy a város költ erre, hiszen a jövőnek a záloga az, gyakorlatilag, hogy a gyerekeket itt tartsuk, az óvónőinket itt tartsuk, és számukra a megfelelő környezetet biztosítsuk –mondta el Gábris Jácint, az OKISB elnöke.

A gyermekeket a munkák idejére a Rózsa utcai óvodában helyezték el ideiglenesen. Az új, korszerű épületükbe várhatóan októberben költözhetnek vissza.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu