+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Együttműködési megállapodás
2023. szeptember 15. péntek 14:57
Együttműködési megállapodás
A megállapodás értelmében a helyi csapatokat üzemeltető cégeknek elő kell segíteniük, hogy az egyesületek a következő időszakban magasabb osztályban tudjanak szerepelni.
Nagykanizsa

Együttműködési szerződést kötött a nagykanizsai önkormányzat a helyi labdarúgócsapatot és a kézilabdaklubot üzemeltető Kft-vel. A megállapodás értelmében a helyi csapatokat üzemeltető cégeknek elő kell segíteniük, hogy az egyesületek a következő időszakban magasabb osztályban tudjanak szerepelni.

A támogatások kérdéséről az augusztus 30-i közgyűlésen szavaztak a képviselők. Gondi Zoltán sportért felelős tanácsnok szerint két szempontot vizsgáltak a határozat esetében: az anyagi fenntarthatóságot és az eredményességet. Az FC Nagykanizsával kapcsolatos napirendet egyhangúlag fogadták el a városatyák, a kézilabdával kapcsolatos döntést azonban 8 igennel és 7 tartózkodással szavazták meg. - A tulajdonosi bizottság két dolgot kijelentett. Az egyik az, hogy nagyon örülne neki, - a labdarúgó Kft-t nézzük -, ha a 2023/24-es bajnokság végén jussanak fel a magasabb osztályba, tehát az NB II-be. Ez, akárhogy is nézzük egy nagyon fontos kijelentés, a másik ilyen kijelentés az az, hogy amik most az üzleti tervben szerepeltek azok ugyanúgy érvényesüljenek, mert a város egyszemélyben nem akar támogatója lenni a Kft-nek – mondta el Gondi Zoltán önkormányzati képviselő.

A futballklubot üzemeltető Kft nem sokkal a 2018-as feljutást követően jött létre és többször pályázott már támogatásra, a városi sportkeretre szánt összeg azonban erre nem biztosított keretet. Stratégiai céljaik között szerepel, hogy szintet lépjenek és az utánpótlásképzésben, valamint a piacképességben is fejlődjenek. - Nagyon fontos, mert nem tudjuk fenntartani önerőből ezt a szintű versenyeztetést. Mi mindig azt kértük, hogy a költségvetésünk 25 százalékát támogassa a város, és a többit megoldjuk, ez hosszú éveken keresztül nem sikerült és most ezzel a megállapodással megkaptuk ezt a mértékű támogatást. Ez stabilitást ad a következő évekre - fogalmazott Lánczos Attila, az FC Nagykanizsa Kft. ügyvezetője.

A kézilabdaklub a 2019-es NB I/B-ből való kiesését követően folyamatosan küzdött a magasabb osztályba kerülésért. A Dél-Zalai Kézilabda Klub Kft-t az elmúlt évben hozták létre, mivel a gazdasági társaság létrejötte alapfeltétel a másodosztályú szerepléshez. A felek két évre szóló megállapodást kötöttek. - Valahol a munkánknak az elismerése is – mégha csak rövid ideje is működik ez a cég -, hogy az önkormányzat számol azzal, hogy egy potenciális támogatója lehet ennek a cégnek. De hangsúlyozom, ez csak lehetőség, tehát ez a megállapodás nem konkrét számokról szól, nem azt mondja, hogy az önkormányzat mindenképpen támogatja. A lehetősége van meg annak, hogy amennyiben a cég által versenyeztetett, jelen pillanatban NB II-ben szereplő csapat, ha megérdemli, akkor valamennyi összegről szóló megállapodást kapni fog – mondta el Musits Róbert a Dél-Zalai Kézilabda Klub Kft. ügyvezetője. Gondi Zoltán hozzátette, a döntésekre azért is szükség volt, mert a mai látványsportok esetében alapelvárásnak számít, hogy a magasabb szinten szereplő klubokat egy kft. üzemeltesse.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu