+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Hálaadó istentisztelet
2023. szeptember 18. hétfő 11:58
Hálaadó istentisztelet
Hálaadó istentiszteletre hívta a szepetneki közösség tagjait pénteken az evangélikus egyházközség.
Szepetnek

Hálaadó istentiszteletre hívta a szepetneki közösség tagjait pénteken az evangélikus egyházközség. A helyi templom, annak környezete és a mellette lévő gyülekezeti ház az elmúlt pár év során folyamatos fejlesztéseken esett át, ezúttal utóbbi létesítmény energetikai korszerűsítése valósult meg. 

A szepetneki evangélikus templomot és gyülekezeti házat nem csupán maga a gyülekezet, hanem a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Királyi Kórus is magáénak érzi – árulta el Makoviczky Gyula, evangélikus lelkész. Pénteken a legújabb fejlesztésért adtak hálát.

–Nem csak úgy, hogy itt vannak jelen, itt találkoznak az épületben és itt vannak programok, hanem úgy is, hogy pályázati úton, telephelyként a gyülekezet ingatlanára fordítanak sok pályázatot, sok költséget. Így aztán évről évre az az öröm számunkra, hogy ez a két szervezet a vállán viszi a gyülekezet dolgait –  mondta el Makoviczky Gyula, evangélikus lelkész.

Az elmúlt évek alatt szinte folyamatosan volt alkalom arra, hogy az összetartó szepetneki közösség ünnepeljen. 

–Ami most frissen a legutolsó, az a szepetneki evangélikus gyülekezeti ház nyílászáróinak cseréje. Ezt egy nemzetiségi pályázatnak köszönhetően valósítottuk meg a német önkormányzattal, így lehetővé vált, hogy a fűtési költség kevesebb legyen, és szebb legyen a berendezése a gyülekezeti háznak - emelte ki Unger Ilona, a Szepetneki Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A szóban forgó felújítás a nemzetiségi pályázatnak köszönhetően, mintegy 3 millió forintba került, emellett az elmúlt években megvalósult a kerítés és az ingatlanon lévő pajtaépület felújítása. 2019-től mostanáig csaknem 16 millió forintot fordítottak fejlesztésre. Unger Ilona hangsúlyozta: mindez nem jöhetett volna létre a rengeteg közösségi felajánlás nélkül. A hálaadó istentiszteleten Szemerei János, a dunántúli egyházkerület püspöke hirdetett igét, az összejövetelen a Királyi Kórus is műsort adott. 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu