+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Döntetlen a rangadó
2023. szeptember 18. hétfő 13:27
Döntetlen a rangadó
Örült hajrában veszített pontot a férfi kézilabdacsapat. Csalló Ádám együttese szombaton délután a NEKA U21-es gárdáját fogadta az Arénában.
Nagykanizsa

Örült hajrában veszített pontot a férfi kézilabdacsapat. Csalló Ádám együttese szombaton délután a NEKA U21-es gárdáját fogadta az Arénában. Fél perccel mérkőzés vége előtt még a hazaiaknál volt az előny, azonban az utolsó támadás során egy kanizsai játékost láttak szabálytalannak a játékvezetők, az ellenakció végén pedig időntúli hetest harcoltak ki az akadémisták, amit be is dobtak. A végeredmény így 30-30 lett. 

Mind a két csapat győzelemmel kezdte a szezont, ráadásul a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljai a legutóbbi szezonban egyszer már megverték a Kanizsát, így nehéz mérkőzésre volt kilátás. A rangadón jobban kezdték a hazaiak, hárommal és néggyel is vezettek Csalló Ádám tanítványai. Az akadémisták azonban visszajöttek a meccsbe, főleg a beállós játékuknak köszönhetően, még a vezetést is átvették. A kanizsaiak védekezésének jót tett a kapuscsere, Oláh több nagy bravúrt is bemutatott, így a szünetre szűk, 1 gólos dél-zalai előnnyel vonultak a csapatok.  

A második félidő hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mind a két klub sok helyzetet hibázott el, és egyik gárda sem tudott ellépni a másiktól. 10 perccel a vége előtt azonban úgy tűnt, eldöntheti a meccset a Kanizsa, hiszen visszaállt a 3 gólos különbség.

A vendég időkérés azonban jót tett a NEKA-nak, és ismét visszajöttek a meccsbe a fiatalok. Negyven másodperccel a vége előtt, 30:29-nél az egyenlítésért támadhattak az akadémisták.  

Az utolsó támadást a Kanizsa vezethette. A labdajáratás végén Füstös került helyzetbe, akinél azonban belemenést láttak a játékvezetők. A gyors lerohanást végigvezették a vendégek, és a szélen Szabadi harcolt ki hetest. Az időntúli büntetőt Csanálosi Richárd értékesítette, kialakítva a 30-30-as végeredményt. A mérkőzés után Csalló Ádám feldúltan értékelt, úgy látta, az utolsó ítélet belenyúlt a mérkőzés végeredményébe.

– Védekezésben a megbeszélt dolgokat nem sikerült megoldanunk, emellett a kapusteljesítményünk sem volt olyan stabil, hogy le tudtuk volna hozni ezt a meccset. Támadásban is rengeteg ziccert kihagytunk, nyilván hibásak vagyunk benne. Viszont a végén – úgy gondolom – elvettek tőlünk egy pontot –  emelte ki Csalló Ádám, a Nagykanizsa vezetőedzője.

A NEKA részéről elégedettek voltak a döntetlennel, hiszen a 2005-ös és 2006-os születésű játékosokból álló csapat, többször is 3 és 4 gólos hátrányból állt fel.  

– Mi fiatalok vagyunk, nagyon kis csikócsapattal érkeztünk, többen még serdülőkorú játékosok. Valójában ez nekik azért nagyon nagy fejlődési lehetőség, mert felnőtt emberek ellen megmérkőzhetnek, hétről hétre. Az, hogy hullámzás van a játékunkban, az nyilván természetes, mert fiatal a gárda. De ez egy nagyon nagy fejlődési lehetőség. S azt gondolom, hogy mindenki ehhez mérten hozzá is tette a saját maga kis dolgát a mérkőzésen – mondta el Mikita Benc, a NEKA szakedzője.

A döntetlen után a Kanizsa második a tabellán, amit a Hőgyészi SC vezet. A hétvégén ismét hazai pályán szerepelnek Háriék, akkor a dél-zalaiak ellenfele a Pécsi VSE lesz. A mérkőzést élőben közvetítjük a Youtube-csatornánkon.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu