+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Emléktábla készül
2023. szeptember 18. hétfő 13:33
Emléktábla készül
Emléktáblát készítenek az első nagykanizsai jazzfesztivál 50. évfordulójára.
Nagykanizsa

Emléktáblát készítenek az első nagykanizsai jazzfesztivál 50. évfordulójára. A kezdeményezők között, a Honvéd Kaszinó mellett, a műfaj helyi képviselői és barátai állnak. Az elhatározás támogatásának lehetséges módjairól és a részletekről ma tartottak sajtótájékoztatót.

Az emléktábla a volt Úttörőház falán lesz, - ami ma egyetemi kampusz. Ebben az épületben volt 1973-ban az első jazzfesztivál Nagykanizsán, azóta a műfaj lelkes kedvelői mellett, a jogutódok tesznek meg mindent a helyi jazzkultúráért és a fesztivál fennmaradásáért.

–Tavaly elhatároztuk ennek a táblának az elkészítését, és már jelentkeztek olyan emberek, akiknek fontos ez az ügy, hiszen a nagykanizsai jazzfesztivál a nagykanizsai kulturális élet egy fontos részét képezi, jelenleg is. Illetve a fesztiválok országos, illetve nemzetközi jelentőségűek is voltak – mondta el Halász Gyula, a Magyar Jazz Szövetség tagja.

Világsztárok, nemzetközi sztárok és a hazai élvonal itt lépett fel Nagykanizsán – hangsúlyozta Halász Gyula. Az egykori életérzés és a jazz világa iránti rajongás ma sem szűnt meg a városban.

Maga a jazzélet már a ’70-es évektől olyan magas színvonalú volt, hogy generációk élték át azokat a közös élményeket, amik a fesztiválokhoz, illetve a koncertekhez kapcsolódtak. És fiatal jazzgenerációk nőttek fel ennek nyomán, akik tényleg a nemzetközi jazzéletben is jelen vannak - tette hozzá Halász Gyula.

Az emléktábla tervezését és kivitelezését Béres János szobrászművész vállalta, az avatás időpontja november 9-e. A támogatók a Honvéd Kaszinó Alapítványán keresztül tehetik meg felajánlásaikat.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu