+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Megvan az első győzelem
2023. szeptember 19. kedd 13:37
Megvan az első győzelem
Surman István tanítványai a DKKA U21-es gárdáját múlták felül vasárnap a Tungsram-csarnokban.
Nagykanizsa

Megszerezte idénybéli első győzelmét a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata. Surman István tanítványai a DKKA U21-es gárdáját múlták felül vasárnap a Tungsram-csarnokban.

Ellenkező előjelekkel várhatták a mérkőzést a csapatok, az újvárosiak kettővel verték a PEAC-ot a nyitókörben, míg a Tungsram súlyos vereséget szenvedett a NEKA korosztályos gárdájától. Az összecsapás első gólját a hazaiak szerezték Csivre révén, az első percekben azonban a Dunaújváros akarata érvényesült. A dél-zalaiak többször eladták a labdát és a vendégek ezt gólokkal büntették, így hamar 9-5-ös vezetésre tettek szert.  Ezt követően viszont fordulat állt be a játék képében, Dudora Nikolett védéseinek köszönhetően  a hazaiak elkezdték ledolgozni a hátrányukat és a vezetést is hosszú idő után visszavették. Két perccel az első félidő vége előtt már 14-12 állt az eredményjelzőn, a játékrész utolsó két gólját viszont a Fejér vármegyeiek szerezték, így döntetlennel fordult a két gárda a meccs második periódusára.

A szünet után ismét a kanizsaiak irányítottak és folyamatosan vezettek, többször is két-három gólos különbséggel. A vendégek előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, a helyzeteiket azonban kihagyták. A mérkőzés rendkívül sok szabálytalanságot hozott, összesen 17 alkalommal osztottak ki kétperces kiállítást a játékvezetők,a Tungsram azonban kettős emberhátrányban is állta az ellenfél rohamait. A mérkőzés végül az 58. percben dőlt el, amikor Horváth Alexandra áthámozta magát a védőkön és beállította a 29-27-es végeredményt.

Összességében a meccset két részre tudnám bontani edzőként. Az első rész az első 15 perc, azt gondolom akkor nem égtünk kellő hőfokon, ahogyan az elvárható egy NB II-es mérkőzésen. Utána tudtunk szintet lépni akaratban, illetve fejben is és azt gondolom, hogy ennek az eredménye az, hogy egy ilyen kiélezett mérkőzést a végén be tudtunk húzni, meg tudtunk nyerni. Szerintem, aki kint volt, az látta, hogy azokban a kritikus pillanatokban mindig meg tudtunk újulni, volt egy védésünk, egy gólunk, egy hetes kiharcolásunk, amire éppen szükség volt –tájékoztatta stábunkat Surman István, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője.

A hazai csapatban Burghardt Victória és Balogh Bíborka is jól játszva jutott el öt, illetve hat gólig, a meccs legeredményesebb játékosa azonban Horváth Alexandra volt, aki 11-szer vette be az ellenfél kapuját. A Kanizsára visszatérő – és kettős játékengedéllyel szereplő – kézilabdázó szerint is az első félidő végén sikerült a maguk javára fordítani a küzdelmet, és ez a siker erőt adhat számukra a szezon további részére.

Nagyon örülünk. Az elején rosszul kezdtük a mérkőzést, viszont szerencsére sikerült tempót váltani, változtattunk a védekezésen is és egy csapatként küzdve meg tudtuk nyerni a végén a mérkőzést – mondta el Horváth Alexandra, a Tungsram SE Nagykanizsa kézilabdázója. 

A kanizsai hölgyekre vasárnap is kemény erőpróba vár, akkor a Siófokkal mérkőznek a Kanizsa Arénában. A találkozót felvételről közvetítjük a Kanizsa Televízióban.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu